Hotelldirektør Alexander Grieg på Clarion Hotel Bergen Airport, forteller at hotellet blir tilrettelagt for hunder nyttårsaften. (Foto: Clarion Hotel Bergen Airport)

Clarion Hotel Bergen Airport blir hundehotell

Clarion Hotel Bergen Airport blir hundehotell – for en dag. På nyttårsaften vil Clarion Hotel Bergen Airport prioritere menneskets beste venn, og åpner hotellet, som til vanlig er fylt med konferansegjester, for din firbeinte bestevenn.

Publisert

– Ideen fikk vi fra vårt søsterhotell, Clarion Hotel Arlanda, som i flere år har hatt hundehotell på nyttårsaften. Der er de allerede fullbooket, og vi vet at mange har ønsket seg noe lignende i Norge, uttaler hotelldirektør på Clarion Hotel Bergen Airport, Alexander Grieg, i en pressemelding.

For rakettredde hunder

Tilbudet er i utgangspunktet for hunder som blir redde for alle smellene på nyttårsaften.

– Med vår beliggenhet på flyplassen, og vinduer som er tilpasset støyen en slik beliggenhet kan gi, har vi følt oss sikre på at hundene kunne føle seg trygge her, sier Grieg, og fortsetter:

Blir hundehotell i et døgn.  (Foto: Clarion Hotel Bergen Airport)

– Vi ville likevel ikke gå ut med et slikt tilbud før vi hadde testet. I fjor fikk vi derfor inn testhunder, og tilbakemeldingene var at de hadde det aldeles utmerket og ikke fikk med seg noe av feiringen som pågikk på utsiden.

«Doggie bags» med overraskelser

Akkurat denne dagen tar hotellet ekstra godt vare på de firbeinte.

«Doggie bags» med diverse overraskelser til hundene skal stå klare på rommene.

dyrepleier Merete Tvedt Låstad i AniCura Dyresykehuset.

– Vi ønsker at alle skal få en god opplevelse denne dagen. Hundene våre er ikke bare kjæledyr, de er for mange fullverdige medlemmer av familien. Det er de for mange av oss som jobber her også. Vi har troen på at dette er et konsept mange hundeeiere vil sette pris på, sier Grieg.

Trygge rammer – også for allergikere

Selv om vi har ekstra fokus på hunden, må hotellet allikevel sette en grense for hvor mange firbeinte gjester som kan bo der.

– Vi kunne ønske at vi hadde ubegrenset plass, men vi har også gjester uten hunder, i tillegg til allergikere vi må ta vare på. Derfor blir det noen begrensninger. Vi holder av et visst antall rom, og må si nei til hunder i restauranten. Vi har gode rutiner for rengjøring av rommene etterpå, men har noen rom hvor kjæledyr absolutt ikke har tilgang, forteller Grieg.

Samarbeid med dyresykehus

Med på laget har hotellet fått AniCura Dyresykehuset Bergen Sør ved Kilden senter på Nordås.

– Vi likte ideen med en gang, og vil gjerne være med på et så flott tiltak, sier dyrepleier Merete Tvedt Låstad i AniCura Dyresykehuset.

AniCura bidrar med innhold til «doggie bags» sammen med Hill’s. «Hill's er også med og støtter prosjektet.

– Vi vet at fyrverkeri er stressende for våre hunder, og stress påvirker fordøyelsen til hundene i negativ grad. Hill's er et firma som jobber for dyrenes ernæringshelse, og har introdusert et nytt fôr på markedet som skal kunne forebygge stressrelaterte mageproblemer. Derfor passer de perfekt som samarbeidspartner på akkurat dette, sier Tvedt Låstad.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS