Comfort Hotel Bergen Airport og hotelldirektør Erlend Fardal Lunde (bilde) skal igjen i gang med «Jakten på hotellgenet». (Foto: Nordic Choice Hotels)
Comfort Hotel Bergen Airport og hotelldirektør Erlend Fardal Lunde (bilde) skal igjen i gang med «Jakten på hotellgenet». (Foto: Nordic Choice Hotels)

Jakten på hotellgenet

I Nordic Choice Hotels står integrering, inkludering og kampen for å hjelpe de med «hull i CV-en» høyt på agendaen. Nå gjentas fjorårssuksessen «Jakten på hotellgenet» på Comfort Hotel Bergen Airport.

Publisert

– Det er fantastisk at Comfort Hotel Bergen Airport følger opp suksessen fra 2019, og går i gang med å rekruttere nye medlemmer til Comfort-familien på utradisjonelt vis. «Jakten på hotellgenet», i samarbeid med NAV og andre lokale aktører, gir fremtidige servicestjerner en smakebit og grunnleggende opplæring i viktige fagområder i hotelldrift. Til slutt håper vi at mange ender opp med praksisplass og senere jobb hos oss. Servicebransjen er i enorm vekst, og vårt mål er å gi alle, uansett bakgrunn, en sjanse, ​sier Petter A. Stordalen hos Nordic Choice Hotels.

Talentjakt for andre gang

Sammen med NAV, Introduksjonssenteret for flyktninger i Bergen kommune, Brannsjansen og Klosterhagen Hotell, arrangerer Comfort Hotel Bergen Airport kombinert kurs og talentjakt for andre gang.

«Jakten på hotellgenet» ble en stor i fjor, og sikret Daniel Adel Larsen og Alaa Shahrour jobb på det 304 rom store flyplasshotellet.

– I fjor hadde vi 32 påmeldte til kurs i «housekeeping» og servitørfaget. Av disse gikk ni over i tre måneders praksis før fire fikk jobb. Av disse fire jobber nå Larsen 80 % som vaktmester og renholder og Shahrour 20 % som servitør, i tillegg til at han studerer restaurant- og matfag, forteller hotelldirektør Erlend Fardal Lunde entusiastisk.

Mer omfattende i år

«Jakten på hotellgenet» gjennomføres i ukene 6, 7 og 8 i februar 2020. Første kursdag er tirsdag 4. februar 2020 med kandidater til «Houskeeping».

– I år blir «Jakten på hotellgenet» større, og vil gi mange flere muligheten til å lære om vår bransje og vise seg fram, fortsetter Lunde.

Mens Comfort Hotel Bergen Airport i fjor kjørte tredagerskurs i en uke i februar for «housekeeping» og restaurant, utvider de det i 2020 til fire avdelinger, fire kurs, tre uker og potensielt 44 kandidater.

– Gjennom våre fire medarrangører, vil kandidatene kunne melde seg på til kurs og talentjakt i fagene kokk, servitør, resepsjon og renhold, uttaler Food & Beverage-manager Victor Aguiar, som er «arkitekten» bak «Jakten på hotellgenet».

Gjør en forskjell

Det var Aguiar som fikk ideen om å satse på en ny type rekruttering og hans kollega Iveta Lagzdkalne, som er «Housekeeping Manager», hang seg raskt på. De fikk begge tommel opp fra hotelldirektør Lunde.

Irene Hamre i NAV var med på å velge ut kandidater i fjor og gleder seg til februar:

– NAV samarbeider med Nordic Choice Hotels fordi de er med på å gjøre en forskjell for arbeidssøkere som har hull i CV-en, språkproblemer eller andre utfordringer. De inkluderer arbeidssøkere som har behov for spesiell oppfølging på arbeidsplassen. Gjennom «Jakten på hotellgenet» kan arbeidssøkere få prøve seg i bransjen selv uten fagkompetanse, sier Hamre.

Et hotell er ingenting uten sine ansatte

Klosterhagen Hotell drives av Alf AS med mål om å tilby arbeidsforberedelse og arbeidstrening til de som vil inn i eller tilbake i arbeidslivet. Hotellsjef Bente Kuven Osland er ny medarrangør i prosjektet.

– Vi har en unik mulighet til å kunne pre-kvalifisere kandidater, slik at hotellbransjen får flinke og topp motiverte folk til fremtidige ansettelser. Dette er viktig for hvordan Bergen skal kunne levere som en populær destinasjon, sier Kuven Osland.

Et hotell er ingenting uten sine ansatte og hovedtillitsvalgt på Comfort Hotel Bergen Airport, Silje Kjeverud, gleder seg til å se hvem som eventuelt kan bli hennes nye kollegaer og hva prosjektet kan gi på sikt:

– Jeg synes det er utrolig viktig at vi som hotell bidrar til trygge arbeidsplasser, mulighet for videreutdanning og yrkesstolthet for de som skal ut i arbeidslivet. Jeg vil si at vi i hotellbransjen er flinke til å utveksle erfaringer, kompetanse og ikke minst ta oss av de ferske ansatte. Ved å gi kandidatene den rette opplæringen, regner jeg med at vi på sikt vil gjøre det mer attraktivt å ta en utdannelse innen renhold, kokk, servitør og resepsjon, sier Kjeverud.

Viktig næring for integrering, språktrening og sosialisering

Positiv er også reiselivsdirektør i Bergen, Anders Nyland som entusiastisk forteller om reiselivet som arbeidsplass:

– I Visit Bergen jobber vi aktivt med bærekraftsmål åtte, «anstendig arbeid og økonomisk vekst». En tredel av dem som jobber i reiselivet er under 24 år, og fire av ti har flerkulturell bakgrunn. Reiselivet er med andre ord en svært viktig næring for integrering, språktrening, sosialisering og involvering. Vi har plass til mange av dem som kanskje ikke finner seg til rette i andre næringer, sier Nyland.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS