Designansvarlig i Olav Thon Gruppen, Sissel Berdal Haga, og konsernsjef i Olav Thon Gruppen, Olav Thon, i inngangspartiet under 60-årsfeiringen av Thon Hotel Orion i Bergen. (Foto: Thon Hotels)

60 år med Thon Hotel Orion

Thon Hotel Orion i Bergen ble oppført i 1957, og i høst runder altså hotellet 60 år. Hotellet kom inn i Thon Hotels på midten av 80-tallet – ved en tilfeldighet.

Publisert

– Jeg gikk i fjellet i Narvik og møtte tilfeldigvis hotellmannen Wilhelm Johannessen. Han hadde gjort en investering som var for stor for ham å bære, nemlig Orion Royal Hotel. Han hadde kjøpt hotellet, og hadde ikke finans til å bære det. Og innen jeg forlot Narvik, så hadde vi avtalt at jeg kom til å kjøpe hotellet. Orion viste seg etter mitt skjønn å ha en ideell beliggenhet rett ved siden av Bergenhus festning og med de verdensberømte bryggene i umiddelbar nærhet, sier Olav Thon.

Konsernsjefen i Olav Thon Gruppen er selv til stede under markeringen av hotellets 60-årsjubileum.

– Nå etter 60 år, er jeg fremdeles like optimistisk på Thon Hotel Orions vegne, og ser for meg en jubilant som blir et landemerke i Bergen, sier Olav Thon.

60-årsjubilanten Thon Hotel Orion er nyoppusset. (Foto: Thon Hotels)

Nyoppusset hotell

Hotelldirektør Dag Djupesland er stolt over å vise frem nyoppussede Thon Hotel Orion.

– Det var Det Bergenske Dampskipsselskap som bygde hotellet i 1957. På den tiden var Orion et topp moderne hotell som hadde telefoner på alle rom, noe som var uvanlig da. Vi har nettopp totalrenovert hotellet. I dag er Thon Hotel Orion igjen topp moderne - 60 år etter, uttaler Djupesland.

219 rom

Hotellet har nå 219 nyoppussede rom og suiter, en lounge i toppetasjen med utsikt over byfjorden og Håkonshallen, et moderne treningsrom, restaurant, bar og seks nye møterom.

Du kan lese mer om hotellet her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS