Norges første hotell med Safehotels Premium Certification

Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen i Bergen har i en årrekke jobbet aktivt for å sikre et høyt sikkerhetsnivå. Nå er hotellet, som det første i Norge, tildelt Safehotels Premium Level Certification.

Publisert
Nina Askvik. (Foto: Radisson Hotel Group)

Sertifiseringen bekrefter at hotellet har gjort nødvendige og viktige tiltak for å sikre at både gjester og ansatte blir godt ivaretatt dersom noe uforutsett skulle inntreffe, samt at hotellet jobber aktivt for å forebygge risiko.

– Å sørge for et høyt sikkerhetsnivå, og ta vare på våre gjester og medarbeider, er førsteprioritet for oss. Denne sertifiseringen bekrefter at vi har gjort nødvendige tiltak for å sikre at tryggheten og sikkerheten til våre besøkende og team-medlemmer er godt ivaretatt, forteller hotelldirektør Nina Askvik Radisson Blu Royal Hotel, Bergen.

200 Radisson-hoteller har blitt Safehotels-sertifisert

Safehotels gir en objektiv tredjepartsevaluering av hotellers og konferansesteders sikkerhetsstandard verden over – og dekker alle viktige aspekter av hotell- og konferansesikkerhet.

I løpet av de siste årene har mer enn 200 Radisson-hoteller blitt Safehotels-sertifisert verden over. Bare i Norden er nær halvparten av alle hotellene allerede sertifisert. For snart fem år siden ble Radisson Hotel Group (tidligere Carlson Rezidor Hotel Group) den første store hotellkjeden i verden som inngikk en samarbeidsavtale med Safehotels.

Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen i Bergen. (Foto: Hotellet)

Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo var det første hotellet i Norge som ble sikkerhetssertifisert, og i dag er over 200 av hotellene i kjeden Safehotels-sertifisert.

Økt gjestesikkerhet

I sertifiseringen inngår blant annet oppdatering av sikkerhetsprosedyrer, gjennomgang av sikkerhetsrutiner, kriseberedskap og vedlikehold, samt forebyggende sikkerhetstiltak. Bevisstgjøring av de ansatte på områder som brannsikkerhet og førstehjelp, står også sentralt i Safehotels-sertifiseringen.

Sikkerhetsarbeidet bygger på de allerede eksisterende sikkerhetstiltakene ved hotellene. Safehotels vurderer også hotellenes eksisterende sikkerhetsprogram. Hvert år reviderer Safehotels hotellenes sikkerhetsarbeid, og gjennomfører kontrollbesøk for å sikre tett oppfølging og oppdatering av sikkerhetsarbeidet.

Sertifiserte norske Radisson-hoteller

I dag er mange av Radisson Blu- og Park Inn by Radisson-hotellene verden over, og i Norge, Safehotels-sertifisert. I Norge er blant andre følgende hotell sertifisert:

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Radisson Blu Royal Hotel, Bergen

Park Inn by Radisson Oslo Airport, Gardermoen Hotel

Park Inn by Radisson, Oslo Sentrum

Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger

Radisson Blu Park Hotel Fornebu, Oslo

Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger

Radisson Blu Hotel Oslo Alna

Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS