Findus ønsker å halvere matsvinnet innen 2030 (Foto: Findus).
Findus ønsker å halvere matsvinnet innen 2030 (Foto: Findus).

Findus kutter matsvinn

Findus kutter matsvinnet med 2,5 tonn ved å gi bort mat til norske kantiner.

Publisert

Tirsdag 24. september vil kantinene, som drives av firmaet ISS, motta blomkålstilkene. En av mottakerne er regjeringskantinen.

– Vi ønsker med dette å vise at det er mulig å redusere svinn gjennom felles tiltak. Blomkålstilker er det som i dag gir mest svinn ved fabrikken i Larvik.

Kaster 500 kg i minuttet

Derfor jobber bedriften målrettet for å finne løsninger for hvordan de kan ta tak i nettopp denne delen av råvaren slik at det kan brukes til matlaging.

–Blomkålstilkene er perfekte til bruk i supper, gryter eller som ingredienser i vegetarprodukter. Under matsvinnlunsjen i Oslo i september, lagde Kompass Mat vegetarburgere med disse blomkålstilkene, og det ble kjempegod, sier markedsdirektør i Findus, Malin Valdal Corneliussen.

Ny teknologi

Findus tar også i bruk ny teknologi for å kutte matsvinnet, for dette dreier seg om mye mer enn å gi bort et par tonn med blomkålstilker. I Norge kaster vi omtrent 5 tonn spiselig mat hvert tiende minutt.

Å finne nye måter å utnytte alle deler av råvarene på er derfor et viktig tiltak. Findus har lenge hatt som mål å halvere matsvinnet innen 2030.

En ny optisk sorterer ved Findus-fabrikken i Tønsberg skal sørge for at alle spiselige deler av råvarene inngår i produksjonen. Kun defekte deler sorteres ut.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS