Forsiden på den andre utgaven av Horeca i 2022. (Foto: Georg Mathisen/layout: Tove Sissel Larsgård)

Årets andre Horeca-magasin på vei

Årets andre magasin-utgave av Horeca er på vei til abonnentene. Her kan du se hva du kan lese om denne utgaven.

Forsiden på den andre utgaven av Horeca i 2022. (Foto: Georg Mathisen/layout: Tove Sissel Larsgård)

Der kan du blant annet lese om verdens største whiskyrestaurant.

Derek Mathers driver Artisan Restauran i Wishaw, en halvtimes tid sørøst for Glasgow. Restauranten tilbyr 3500 forskjellige whiskysorter.

Wishaw er på størrelse med Gjøvik, og restauranten på størrelse med en romslig skotsk pub – men whiskyutvalget er større enn alle andre steder i hele verden.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 2 2022

Storsatsing av Bekkjarvik Gjestgiveri

Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen og hans team på Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll satser stort, og bygger et nytt «high end» boutiquehotell med 24 rom.

Det nye hotellet i Bekkjarvik har en total byggekostnad på opp mot 125 millioner kroner, og skal stå ferdig i mai 2023, og blir liggende på en høyde knapt tre minutters gange fra dagens eksisterende hotell.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 2 2022

Hvaler-krabbe på menyen

Over lengre tid har Hvaler-Krabbe AS levert krabbeprodukter i nærmarkedet i tidligere Østfold til noen få utvalgte, og de siste månedene har også Oslo-markedet tatt imot produktene med åpne armer.

Hvaler-Krabbe er en gründerbedrift, og har siden 2017 drevet tradisjonelt fiske av krabbe, produsert og solgt krabbe og sjømat fra Hvaler.

Les mer om Hvaler-Krabbe AS i Horeca nummer 2 2022

Hvordan jobber en restaurantdesigner?

De fleste av oss setter pris på en god restaurantopplevelse, men de færreste er klar over hvor mye planlegging som ligger bak en vellykket kveld.

Interiørarkitekt Justyna Tosiek hos Monn Interior Architects har lang erfaring og forklarer hva som skal til:

Nøkkelen til suksess er kombinasjonen av velsmakende mat og godt design. Gjesteopplevelsen er kompleks og består av mange delelementer som må spille sammen og stemme med forventingene.

Les mer i Horeca nummer 2 2022

Vintema: Viner fra Boca i Piemonte

Du trodde kanskje du hadde smakt det meste fra Piemontes vinområder, men har du smakt vinen fra Boca?

Mens klimaendringene gjør at temperaturen og alkoholprosenten stadig stiger i Barolo og Barbaresco, kan det være spennende å se hva et litt kjøligere klima i nord i Piemonte har å by på.

Blant polnyhetene i mars finner du blant annet nyheter i form av enkeltvinmarks Barbera og kjølige viner fra ett av Italias nordligste og minste vinområder: Boca.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 2 2022

Oppgradert flyplasshotell

Best Western Plus Oslo Airport Hotel (Gardermoen Airport Hotel AS) er helrenovert, og åpnet dørene igjen 1. mars.

Hotellet på sørvestsiden av Oslo Lufthavn Gardermoen ble i februar 2020 kjøpt av Ragde Eiendom og CF Eiendom.

Nåværende direktør, Ingeborg Sandberg, ble ansatt 1. oktober samme år, og hotellet inngikk også samarbeid med Best Western Plus (BW Hotel Group) fra november i 2020.

– Etter oppkjøpet ble det tidlig valgt å ta en omfattende oppussing, men ble satt på vent grunnet koronasituasjonen. Nå er vi endelig ferdige. Rom og alle fellesområdene er pusset opp, forteller Sandberg.

Les mer i Horeca nummer 2 2022

Typebedrift: Sandmoen Bed & Breakfast

Mens resten av bransjen slet, fant Sandmoen Bed & Breakfast riktig kundegruppe. Etter pandemien satser trondheimsmotellet mer enn noen gang på firmakundene.

– Covid har lært oss at vi kan drive enda mer riktig mot kundegruppen. Det har vært færre og færre private som reiser, sier eier og daglig leder Nina Flønes.

Sandmoen Bed & Breakfast er vår typebedrift i magasinet Horeca, nummer 2 2022

Andre større artikler

Du finner også større artikler om at seks norske selskaper, deriblant Coor, Orkla, Hoff og Nofima, går sammen i forskningsprosjektet «Food (R)evolution» for å gjøre kantinene grønnere, om Entra som rehabiliterer og bygger nye mathus i Bergen og Trondheim, om hotell- og restaurantgrossisten Lusini og om selskapet Runwell.

Du kan også lese om hvordan Nordic Choice Hotels har taklet et omfattende dataangrep på hotellkonsernet og Reitan, som satser på storhusholdningsmarkedet med selskapet Kolly.

Portrettet i denne utgaven er Morten Guldvik, som er daglig leder for Skagstindgruppen.

Alt dette kan du lese om i Horeca nummer 2 2022

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter, Horecajus fra Kluge, BFSN og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS