Nytt Horeca-magasin på vei til abonnentene

Årets andre utgave av magasinet Horeca er på vei til abonnentene. Her kan du se hva du kan lese om i denne utgaven.

Forsiden på Horecas andre utgave i 2021. (Foto: Hattvika Lodge/Robert Novak. Layout: Tove Sissel Larsgård/Kari-Anne Ruud)

I flere generasjoner var Hattvika på Ballstad på Vestvågøy i Lofoten adresse for fiskere under det legendariske lofotfisket. Nå skal godt betalende gjester fra hele kloden innta stedet, som nå har fått navnet Hattvika Lodge.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 2 2021

Lanserer ny hotellkjede

Allerede sent inneværende år satser den nye hotellkjeden Nubi Hotels på å lansere sitt første hotell i Norge. Målet er fem hoteller innen 2028. Nyetablerte White Pelican Group innbefatter blant annet den nye hotellmerkevaren Nubi Hotels. Det er hotellmannen Olav Langli, med bakgrunn fra flere av de store kjedene, som står bak nyskapningen, som ble lansert i begynnelsen av mars.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 2 2021

Alkoholfri koronatid hos À l’aise

Mens skjenkestopp stengte gourmetrestaurantene, ønsket À l’aise gjestene velkommen. Restauranten gikk mot strømmen, fylte champagnetrallen med alkoholfritt og tok imot gjester så lenge regjeringen og byrådet tillot. Da koronatiltakene avløste hverandre og bransjen ble rammet av skjenkestopp, valgte mange å stenge og permittere. À l’aise, derimot, ønsket gjestene velkommen så lenge de fikk lov.

Les hele mer i magasinet Horeca, nummer 2 2021

Narvik-hotell lærer Europa om bad

Grand Royal i Narvik får besøk både fra naboene og fra kjeden – hotellet er først i Europa med en helt ny type dusjgulv på badene.

– Det var rørleggerbedriften som vi samarbeider med, Ofoten Rør, som viste frem løsningen til meg. Og jeg skal jo ha noe spesielt, sier Laila Skålvold.

Sjefen i Skålvold Eiendom, selskapet som eier Quality Hotel Grand Royal, er kjent blant håndverkerne som en krevende kunde, men også som en som er åpen for helt nye løsninger.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 2 2021

Forener norsk og asiatisk på Sjusjøen

Da Covid-19 tvang Oslo-restaurantene Sentralen og Plah til å stenge, pakket Johannes Barli og Gean Non sammen kokkeknivene sine og dro til fjells. På Sjusjøen er de nå klare til å ta imot påskegjestene hos Hai på Graaten.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 2 2021

Vin fra Bordeaux

For mange er ordet «Bordeaux» i sammenheng med vinkart eller kjeller ensbetydende med «dyrt». Men fra dette gigantiske vinområdet på Frankrikes fuktige vestkyst kommer det slett ikke bare kostbare viner.Flere produsenter satser på en mer tilgjengelig og fruktdrevet vinstil langt unna vinene i tusen-kroners klassen.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 2 2021

Corona på tapp i Norge

Midt i koronapandemien lanseres et av verdens mest kjente ølmerker, Corona, på tapp i Norge. Norge er blant de første landene i verden som får det meksikanske ølet på tapp.

Les mer i Horeca nummer 2 2021

Portrettet – Kristin Krohn Devold

Vanligvis reiser Kristin Krohn Devold fra Oslo til Hemsedal eller Numedal så fort det blir helg. Nå arbeider hun på hytta, også.

Fra før hun ble reiselivssjef, er det nok politikken Kristin Krohn Devold er best kjent for. Men engasjementet for bransjen stammer fra en oppvekst med reisebyrå.

– Moren min var leder for Ving Reisebyrå i Ålesund i hele oppveksten min. Det var familieeid og tilknyttet Ving først og senere Via-kjeden, forteller hun.

Les hele portrettet i Horeca nummer 2 2021

Andre større artikler

Du finner også større artikler om et «vintog» i California, «pizzasmeden» i Rogaland, Glasstaket på Moldetorget og hotellet Yanggakdo, et av få hoteller i Nord-Korea der utlendinger har adgang.

Du finner også alt du trenger å vite om dem som nå er klare for Årets kokk 2021.

Typebedrift i dette nummeret er Liang Juan Kro.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter, Horecajus fra Kluge og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS