Forsiden på Horecas femte utgave i 2021. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Nytt Horeca-magasin på vei til abonnentene

Årets femte magasinutgave av Horeca er på vei til abonnentene. Her kan du se hva du kan lese om i det første nummeret etter sommerferien.

Forsiden på Horecas femte utgave i 2021. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Som hittil første hotell i Norge har Son Spa installert et omfattende UV-C-strålingsanlegg i alle ventilasjonssystemer på hotellet. Det skal drepe 99,9 prosent av alle bakterier, inkludert sarsviruset (sars-COV).

– For at oppholdet på våre gjester skal bli enda tryggere, har vi som eneste hotell i Norge installert UV-C-behandling av all luft i alle våre ventilasjonsanlegg – i alle fellesarealer, møterom, spa og i alle våre 148 rom., forteller hotelldirektør Petter Wilhelmsen.

Les mye mer i Horeca nummer 5 2021

Destinasjon Kvitnes

– Æ lika å skill mæ ut, sier Halvar Ellingsen. Det har han greid. På restauranten hans i Sortland, Kvitnes gård, er det lange ventelister for å få en av de 30 sitteplassene.

Etter 10 år som kokk i Oslo ville han hjem til Nord-Norge for å lage «et klokkeklart konsept» med lokale råvarer. Det eneste han kjøper utenfra, er sukker og mel, chili og vin. Det blir for tungvint å produsere slikt på en gård i Vesterålen, selv om det nok kunne vært teoretisk mulig.

Les mer om Kvitnes gård i Horeca nummer 5 2021

Dinner in the sky

«Dinner in the sky» er satt opp på historiske steder verden over. Denne sommeren har det luftige matkonseptet besøkt fire historiske steder i Norge. Les stemningsrapport fra spiseopplevelsen, 50 meter over bakken.

Les mer i Horeca nummer 5 2021

Credo-filosofi passer pandemien

Lokale produsenter har fått vind i seilene det siste halvannet året. Det er en filosofi som passer Credo og Heidi Bjerkan godt.

Det har vært to vanskelige år for bransjen. Men om ikke annet, så kommer Norge ut av pandemien med noen verdier som gjør livet lettere for de produsentene som har gjort Credo til den institusjonen restauranten er blitt.

Les om mer om Credo i Horeca nummer 5 2021

Historiske Thon Hotel Backlund

Det er ikke mange norske hoteller som kan skilte med en så lang og rikholdig historie som Thon Hotel Backlund i Levanger. Faktisk kan hotelldriften spores helt tilbake til 1661.

Les mer om Thon Hotel Backlund i Horeca nummer 5 2021.

Vintema: Vin til lam

Toscana, Bordeaux og Rioja, alle klassiske vinområder som år etter år leverer det som for mange er den perfekte vinen til høstlammet. De tradisjonelle valgene er velprøvd og fungerer fint, men fra tid til annen er det også morsomt å løfte blikket og prøve nye ting.

I Horeca nummer 5 2021 får du anbefalt noen utradisjonelle, men likevel meget kapable viner til lammemiddagen.

Østlandske Storhusholdning 2021

I oktober er det igjen tid for storhusholdningsmessen Østlandske Storhusholdning. I denne utgaven finner du både messekart og utstillerliste, samt annen nyttig informasjon før den store messen, som denne gangen arrangeres for første gang i Vikingskipet på Hamar.

Andre større artikler

Du finner også større artikler om Leksvik Restaurant & Café, og nysatsingen Lokaltlevert.no og om ærverdige Tranen i Oslo, som i oktober feirer 100-årsjubileum.

Du kan også lese et større intervju med styreleder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, Anita Krohn Traaseth, mens Kysthotellet i Rørvik er typebedrift i Horeca nummer 5 2021.

Du finner også oppdatert informasjon fra Norske Kokkers Landsforening (NKL), og en kronikk fra administrerende direktør i Classic Norway Hotels, Stephen Meinich-Bache, som mener det er på høy tid at reiselivsbransjen får sitt eget departement.

Dessuten finner du en artikkel om siderfestivalen i Hardanger, og om Stein Erik Ansethmoen, tidligere navigatør i Luftforsvaret som nå satser på vinproduksjon i Umbria i Italia.

Alt dette kan du lese om i Horeca nummer 5 2021

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter, Horecajus fra Kluge, BFSN og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS