Plah er i endring. (Foto: Plah)

Plah – restaurant i endring

Målsetningen til Plah Restaurant er å utvikle seg fra å være Norges ledende thai-restaurant til Europas ledende i sitt segment. I tiden fremover skal de fire Plah-konseptene rendyrkes.

Publisert
Fra Plah Restaurant, som skal renoveres i løpet av sommeren. (Foto: Plah)

Plah Restaurant, som ble åpnet i 2004, var også den første (2012) og i dag den eneste thai-restauranten i Norge som er listet i Michelin-guiden. Plah er også rangert som nummer to av samtlige thai-restauranter i Norden i den nordiske matguiden White Guide.

Kjøkkensjef Terje Osmundsen (Foto: Plah)

– Dette er sterkt bevis på at hardt arbeid gjennom flere år, og tro mot konseptet har gitt resultater. Jeg er svært stolt i dag, sier kjøkkensjef og eier Terje Ommundsen i Plah AS.

Fire ulike konsepter

Plah-familien har også utviklet seg, og består i dag av fire konsepter, Plah Restaurant (à la carte), Ahaan (Streetfood, tidligere Plah Bar), Plah Home (café, take-away og catering) og Plah Privat (private middager og matkurs)

Plah Restaurant blir renovert

Plah lager kun thailandske retter som du finner i Thailand. Alt er 100 prosent originalt. (Foto: Plah)

Plah Restaurant vil i sommer bli totalrenovert, med nytt interiør og nye designmøbler. Menyen har siden nyttår også vært i endring, og er i dag mer fremtidsrettet og moderne. Plah Restaurant satser på en smaksmeny, som også vil være å få i en vegetarvariant, i tillegg til en mindre à la carte-meny. Høsten 2016 vil det også tilbys en før og etter teater-meny, melder restaurantsjef og eier Tony Pedersen i Plah AS.

– Målsetningen for Plah Restaurant er å utvikle seg til å bli Europas ledende i sitt segment. Etter 12 år har Plah den kunnskapen som skal til for å gjøre dette mulig, sier han videre.

Fra Ahaan. (Foto: Plah)

100 prosent thai

Ahaan. (Foto: Plah)

Vi er også hele tiden på jakt etter nye retter og smakskombinasjoner, noe vi oppnår gjennom innholdsrike reiser i Thailand flere ganger i året. Noen tenker på Plah som en fusion-restaurant, siden de aller fleste som jobber hos oss er fra Norge og Europa, men faktum er at vi kun lager og serverer mat som man kun finner i Thailand. Alt er 100 prosent originalt. Vi bruker selvfølgelig norske råvarer der det gir den beste opplevelsen, men vi går aldri i kompromiss med smakene, sier Osmundsen.

Bildetekst

Les mer på Plah.no

Fra Plah Bar til Ahaan

Den «lille» naboen til Plah Restaurant, Plah Bar, som ble åpnet i 2013, har vært litt usynlig i Plah-sammenheng. Fra mandag 6. juni endrer stedet navn til Ahaan.

Ahaan betyr mat på thai, og er det viktigste som skjer i løpet av dagen i smilets land. Maten vil også være det viktigste for Ahaan, alltid laget fra bunnen av og alltid med de beste råvarene. Ahaan serverer maten på thai-vis, den kommer når den er ferdig, og man deler det man bestiller, uttaler Pedersen.​

Navneendringen vil tydeliggjøre konseptet Thai Street Food i Plah-familien.

Plah AS er i endring.

– Ahaan har som mål å være den nest beste thai-restauranten i Norge, og den beste for deg som ønsker tradisjonell og autentisk thai mat. Vi har tenkt lenge på at Plah Bar fortjener sin egen identitet og er veldig glad for at vi endelig har funnet et navn og et utrykk som passer. Ahaan betyr mat og det forplikter, sier restaurantsjef og eier Tony Pedersen.

Les mer på Ahaan.no

Plah Home og Plah Privat

I september 2014 åpnet Plah Home i Briskebyveien 26. Her har Plah sin egen take-away, en liten thai-cafe og sin cateringvirksomhet. Her blir alle kraft og currypaster laget for hånd hver dag.

I Briskebyveien finner du også Plah Privat, som er Plahs eget testkjøkken. Her blir det også holdt kokkekurs, vinkurs og intime middager for spesielt interesserte.

– Plah Home har blitt et hyggelig sted for lokalbefolkningen. Her tar man middagen i stedet for å lage mat hjemme, sier Pedersen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS