Slik blir nye Britannia Hotel, som reåpner 1. april 2019. (Illustrasjon: Britannia Hotel)

Britannia skal bli et reisemål

Det blir definitivt ikke noen aprilspøk om et drøyt år. 1.april 2019 åpnes «nye» Britannia Hotel. Odd Reitans store drøm om å ta ærverdige hotellet tilbake til storhetstiden nærmer seg realisering.

Publisert

Endelig er åpningsdatoen for Britannia Hotel bekreftet. Hotellet reåpner som et klassisk, moderne 5-stjerners fullservicehotell, 1. april 2019, etter nærmere tre års omfattende total-renovering.

Nå har online-booking av overnatting på det etterspurte hotellet i Trondheim åpnet.

Hotell fra 1870

Britannia Hotel åpnet første gang i 1870 i Dronningens Gate i sentrum av Trondheim, og går nå gjennom en av de største totalrenoveringene innen hotellnæringen i Skandinavia noensinne.

Totalinvesteringen beløper seg til over én milliard kroner.

Når hotellet reåpner, vil det bli et rendyrket femstjerners fullservice-hotell av topp internasjonal standard.

Frittstående hotell

Hotellet vil fremstå som nytt på alle områder rent fysisk, med klassiske femstjerners tjenester, som blant annet 24 timers roomservice, turn-down service på alle oppgraderte rom, «doorman» og «concierge».

Samtidig blir Britannia nå et frittstående hotell uten noen kjedetilknytning.

«Britannia Hotel skal etter gjenåpning fremstå som ett av Skandinavias aller beste hotell. Det skal rett og slett bli et reisemål i seg selv. Hotellet skal være et naturlig førstevalg for bespisning i Trondheim med seks ulike mat- og drikkekonsept, fra spennende, uformelle restauranter, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen, som skal drives av Bocuse D`Or sølvvinner i 2017, Christopher William Davidsen. Ambisjonen for Speilsalen følger ambisjonene for hotellet, å lage en av Norges aller beste restauranter», heter det i en pressemelding.

Les også: Davidsen åpner restaurant på Britannia Hotel

257 rom

Britannia får 257 nye rom i mange ulike kategorier og flere flotte suiter, hvorav toppsuiten, Tårnsuiten er på over 220 kvadratmeter, som kan kobles til 14 ekstra rom, dersom man reiser sammen med et crew eller et stort selskap.

Hotellet får dessuten en oppgradert spa- og velværeavdeling på over 1200 kvadratneter med eget nytt fitness-senter i tilknytning til dette.

Under totalrenoveringen har man revet store deler av hotellet og bygget det opp igjen fra grunnen av. Kun det kjente fasadebygget mot Dronningens gate fra 1897 står igjen, med Palmehaven fra 1918, Salongene og Speilsalen.

«Disse pusses opp på en respektfull og varsom måte. Fasaden blir bevart og pusset opp til slik det opprinnelig var. Innvendig er alle etasjekonstruksjoner satt opp på nytt. Alt av ventilasjon, elektriske og tekniske anlegg er nytt. Bygget får passivhus-standard og hele hotellet klassifiseres som A-klasse bygg», heter det i pressemeldingen.

Hotellveteranen Bjarte Gjerde har ledet arbeidet siden 1. Januar 2016. Mikael Forselius er ansatt som hotelldirektør og Peter A. Gjerde er markedssjef.

Les også: Bjarte Gjerde til Britannia

Les også: Peter A. Gjerde til Britannia Hotel

Les også: Mikael Forselius skal lede Britannia Hotel

Et reisemål i seg selv

Målet med satsingen er å bidra til å løfte Trondheim som internasjonal destinasjon, og trekke flere internasjonale gjester til byen og tilføre et nytt, spennende hotellprodukt og restauranthus både til nye internasjonale gjester, men også nasjonale og lokale.

Ambisjonen er at Britannia Hotel skal bli et reisemål i seg selv.

Les mer på Britannia.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS