Britannia Hotel i ny TV-serie. (Foto: Morten Holt)

Trondheimshotell i ny TV-serie

Den nye TVNorge-serien Hotel Britannia følger arbeidet med planlegging, oppussing, storstilt åpning, og etter hvert daglig drift av det spektakulære hotellet og møtestedet Hotel Britannia.

Publisert
Hotelldirektør Mikael Forselius ser frem til å presentere Britannia Hotel i den nye TV-serien. (Foto: Morten Holt)

Helt siden han var 14 år gammel har Odd Reitan, en av Norges rikeste menn, hatt en drøm. I dokumentarserien Hotel Britannia får seeren være flue på veggen når drømmen hans blir en virkelighet.

Ville skape Norges beste hotell

Britannia Hotel ble første gang åpnet i 1870. Våren 2019 ble hotellet gjenåpnet etter en omfattende renoveringsprosess. (Foto: Morten Holt)

Hotel Britannia i Trondheim ble åpnet i 1870 og er selve hjertet i byen, elsket både av folk flest og kultureliten i Trøndelag. Etter å ha drømt om det i årevis, har Odd Reitan nå kjøpt det ikoniske hotellet, og samtidig påtatt seg en oppgave som ligger langt utenfor hans kompetansefelt.

– Han vil skape Norges beste hotell, og setter i gang med oppussing og restaurering for over en milliard kroner. Pengene har strømmet ut for den ferske hotelleieren, og han har blitt møtt med velvilje fra trønderne, men også noe skepsis fra de som mener prosjektet er for vilt og storslagent, sier programdirektør i Discovery Norge, Magnus Vatn.

Annerledes arbeidsplass-reality

TVNorge-serien Hotel Britannia følger arbeidet med planlegging, oppussing, storstilt åpning, og etter hvert daglig drift av det spektakulære hotellet og møtestedet.

Seerne møter ikke bare Odd Reitan, men blir også kjent med mange av personlighetene som spiller en viktig rolle for at Hotel Britannia skal bli det ekstraordinære hotellet det drømmes om.

– Det var et ganske hårete mål Odd Reitan satte seg da han startet dette prosjektet, og han har vært svært involvert i alle ledd, også i ansettelsene. Resultatet har blitt en annerledes arbeidsplass-reality, med et herlig rollegalleri av «doormen» i flosshatt, sjåfører, butlere og kjøkkenansatte, sier Vatn.

Serien starter våren 2021, ifølge Discovery.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS