Knut Erik Ringnes (til venstre) og administrerende direktør i Ringnes AS, Anders Røed. (Foto: Ringnes Gård)
Knut Erik Ringnes (til venstre) og administrerende direktør i Ringnes AS, Anders Røed. (Foto: Ringnes Gård)

Ringnes Gård er overtatt av familien Ringnes

Som en del av en samarbeidsavtale med Ringnes Bryggeri i 2002, overdro Ringnes Gård tre hus på gården til Ringnes AS. Nå er bygningene kjøpt tilbake.

Publisert
Ringnes Gård. (Foto: Ringnes Gård)
Ringnes Gård. (Foto: Ringnes Gård)

Ringnes Gård, som har vært i samme families eie i 700 år, er arnestedet for Ringnes Bryggeri. Familietradisjonene er godt synlige i hovedbygningen, hvor et stort og velutstyrt soverom/dagligstue
har stått urørt siden det ble benyttet av bryggerigründeren Ellef Ringnes.

– Avtalen fra 15 år tilbake har endret form, og vi er glade for å ha fått muligheten til både å kjøpe husene tilbake, og samtidig fortsette samarbeidet med Ringnes Bryggeri, sier Knut Erik Ringnes.

I 2002 etablerte familien Ringnes et samarbeid med Ringnes Bryggeri, for igjen å knytte gården til bryggerivirksomheten og å pleie dens røtter.

Attraktive lokaler

For å møte kravene til en moderne gjestegård, ble det gjennomført omfattende investeringer i eiendommen, som i dag har 12 store gjesterom, to hytter, restaurant med teaterkjøkken, pub/bar med velværeavdeling, møte-, kurs- og selskapslokaler, stabbur fra 1700-tallet, eget museum, golfsimulator, driving range og lavvo.

– Med den flotte beliggenheten rett under Norefjell, etablerte Ringnes Gård seg raskt som et populært sted for møter, konferanser, arrangementer, selskaper, jubileer, konfirmasjoner og julebord forteller Knut Erik Ringnes i pressemeldingen.

Ringnes Gård inn i fremtiden

Han fortsetter: – Vi er nå i gang med et prosjekt for å avklare hvordan gjestegården skal drives i fremtiden, inkludert krav til oppgradering, uteområder, aktiviteter og muligheter for å utvide overnattingskapasiteten. Parallelt med dette er vi godt i gang med søk etter nytt vertskap/leietaker, som kan komme inn på et tidlig tidspunkt, slik at de kan være med oss i utviklingsprosessen.

– Vårt initiativ har blitt godt mottatt i kommunen og vi setter stor pris på den tillit Innovasjon Norge har vist oss gjennom å gi oss et tilskudd til planleggingsprosjektet, sier Ringnes videre.

Flere eiendommer tilbake til eierne

– Det er også hyggelig at Christian Ringnes har kjøpt den opprinnelige bryggerieiendommen i Thorvald Meyers gate 2 i Oslo, gjennom selskapet Victoria Eiendom AS. Da har to eiendommer kommet tilbake til sine opprinnelige eiere i løpet av et par måneder, sier Knut Erik Ringnes.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS