Clarion Collection Atlantic i Sandefjord.

Åpner dørene for MiniFjordens gjester

Barnas sommerfestival (MiniFjorden) arrangeres i Sandefjord for femte gang. Både Clarion Collection Atlantic og Nøtterø Bakeri er klare til å ta imot spente barn i alle aldre.

Etter en lang periode med koronarestriksjoner og lite kulturtilbud for barn, er det endelig åpnet for MiniFjorden, som arrangeres fra 1. til 10. juli for lokalbefolkning og sommerturister.

MiniFjorden er en kulturfestival for barn i alderen tre til 12 år. Festivalen tilbyr profesjonell kultur, og inviterer barn til kulturelle opplevelser og aktiviteter som skal berike og engasjere dem.

Ønsker satsingen på barn velkommen

MiniFjorden samarbeider med Clarion Collection Atlantic i Sandefjord, der hotellet tilbyr festivalpakker og tilbud for de besøkende. Hotelldirektør for Clarion Collection Atlantic, Kari-Ann Norén, mener MiniFjorden er en viktig aktør for lokalsamfunnet.

– Sandefjord og Vestfold har alltid hatt et godt kulturtilbud til våre voksne sommergjester, og med MiniFjorden har vi endelig fått en flott festival også for våre yngste gjester. Slike satsinger ønsker vi velkommen, da det selvsagt gir et godt tilbud for lokale barn, men det er også med på å utvikle byen vår som destinasjon for tilreisende, sier hun, og fortsetter:

– Gjennom samarbeidet som vi har hatt siden starten, har vi hatt gleden av å ønske både festivalens artister og publikummere velkommen til Clarion Collection Hotel Atlantic. Hotellet ligger i gåavstand fra festivalområdet, badeplassen i sentrum, mini-golf, parker og de mange fine butikkene og ulike spisesteder i sentrum. På våre romslige rom kan hele familien bo samlet, og både frokost, fika og kveldsmat er inkludert i prisen. Vi gleder oss til å ønske enda flere unge festivaldeltakere velkommen til sommerbyen Sandefjord.

Sunne og kortreiste matvarer

Nøtterø Bakeri ser også frem til å stille opp under festivalen, og gi gjestene et godt mattilbud gjennom sunne og kortreiste matvarer.

– Som bedrift har Ivar Halvorsen AS en sterk forankring og lange tradisjoner i Sandefjord. Vi ser med glede på det gode arbeidet MiniFjorden gjør for å skape kulturopplevelser for barn. Det er svært givende å få være med på denne utviklingen ved å gi barna gode bakeriopplevelser med kortreiste kvalitetsvarer. I tillegg til søte saker, ønsker vi bidra med mat av det sunne og næringsrike slaget, for å være med på å gi den beste opplevelsen av arrangementet og byen vår. Ved vårt minibakeri på festivalområdet vil barna selv kunne leke med smak og farger ved å pynte sine egne skolebrød, sier Christoffer Næss, daglig leder for Nøtterø Bakeri, Ivar Halvorsen.

Kulturfestival for barn

Festivalen holder til i Hjertnes Amfi i Sandefjord. MiniFjorden har lansert programmet sitt for 2022, og skilter med profiler som NRK Super, eMMa, Plutselig Barneteater, Harry Påtter (Med Å), Den store fuglejakten og Øisteins Blyant. I år sikter festivalen på publikumsrekord med plass til 3000 gjester.

– MiniFjorden er en kulturfestival for alle barn og skal være en sentral formidler av høy kunstnerisk kvalitet til barn. Etter en lang periode med begrensede aktiviteter og nedstengt samfunn, er det mer nødvending enn noen gang å eksponere barn for kulturelle opplevelser, sier festivalsjef og initiativtaker bak MiniFjorden, Lasse Vermeli.

Grønn festival

– MiniFjorden skal være en miljøvennlig, bærekraftig og grønn festival som skal bidra til at barn synes det er gøy å ta vare på kloden, punkterer Vermeli.

– For oss er det viktig å drifte en sunn, frisk og naturlig festival med søkelys på sunne verdier og gjenbruk. Dette gjør vi gjennom å være ledende på gode, sunne, lokale, økologiske og miljøvennlige varer og produkter som en del av tilbudet til våre gjester. Vi er bevisste på materialvalg, varer og gjenbruk når vi utformer festivalområdet – et søkelys vi har hatt siden vi startet opp i 2018. Store deler av festivalområdet er utformet med materialer som er definert som søppel og/eller varer som leverandørene våre ikke kan selge på grunn av mangler eller feil på produktet. Barna lærer også her hvordan man kildesorterer søppel, sier Vermeli.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS