Clarion Hote The Hub åpnes i dag, fredag 1. mars 2019. (Foto: Morten Holt)

Clarion Hotel The Hub har åpnet

De aller fleste av oss er blitt vant til navnet Royal Christiania Hotel. I dag, fredag 1. mars, er ett av landets største hoteller omsider gjenåpnet med navnet Clarion Hotel The Hub.

Publisert

«Med 810 rom, unikt design, to nye barer og et premium restaurantkonsept utviklet i samarbeid med den internasjonale mesterkokken Marcus Samuelsson, skal hotellet sikre både lokale og boende gjester et variert, kortreist, bærekraftig og spennende tilbud», heter det i en pressemelding.

– Clarion Hotel The Hub skal være en arena for kreativitet, inspirasjon og fleksibilitet. Det er et nytenkende hotell som er størst i byen, men som likevel har en varm atmosfære, med mennesker som brenner for mangfold, miljø og å yte det lille ekstra for gjestene, sier hotelldirektør Andre Schreiner i pressemeldingen.

Norges største takåker på 200 kvadratmeter, GrowHub, på taket til Clarion Hotel The Hub. (Foto: Clarion Hotel)

Bærekraft som DNA

Bærekraft er en viktig del av hotellets profil, noe som kommer tydelig frem i valg av materialer, systemer og den daglige driften. Et konstant fokus på energiforbruk og energieffektivitet synes blant annet gjennom at hotellet er det første hotellet i Norden til å ta i bruk smartheiser, som skal effektivisere heisturene for gjestene og ta bedre vare på miljøet. På hotellets tak ligger i tillegg Norges største takåker på 200 kvadratmeter som har fått navnet GrowHub.

– Bærekraftig hotelldrift skal gjennomsyre alt vi gjør. Vi vil gi gjestene unike opplevelser, samtidig som vi tar vare på verden og miljøet rundt oss. På taket skal vi dyrke ureist mat, og grønnsakene, urtene og de spiselige blomstene fra takåkeren skal brukes i maten og drikken som serveres, sier Schreiner.

Så er det bare å håpe at luftforurensningen i hovedstaden ikke blir verre i årene som kommer.

Les mer om GrowHub her (sak publisert i august 2018)

En levende samling av kunst og kultur

«Design, kunst og arkitektur er sentrale aspekter ved hotellet, som gjør Clarion Hotel The Hub til noe helt utenom det vanlige. I nært samarbeid med kunstkurator Sune Nordgren har hotellet funnet plass på både vegger og i tak, til kunstverk som gir hotellet egenart og sjel. I samlingen finner vi navn som Bård Breivik, Hamish Fulton, Eric & Heater ChanSchatz, Tom Sandberg, Per Barclay, Roar Werner Eriksen, Anne Karin Furunes og Jochen Schmith. Hotellet har også inngått en hovedsponsoravtale med Munch-museet, med samarbeid om kunst og arrangementer», heter det i pressemeldingen.

Deichmanske Folkebibliotek og Clarion Hotel The Hub skal også dele kunnskap og inspirasjon med alle som bor i Oslo, enten det er for en helg, eller om du deler hjemby med det nyåpnede hotellet. Deichman har kuratert det nye biblioteket, som ligger ved hotellets lobby, og valgt ut forfattere som representerer Oslo på hvert sitt vis, enten det er å se byen gjennom kunst, kultur, design, historie eller dagligliv.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Clarion Hotel The Hub

Lokalisert i Oslo sentrum, like ved Oslo S, Flytoget og Jernbanetorget

810 rom, inkludert tre sikkerhetsetasjer

Tre mat- og drikkekonsepter

Lokale og bærekraftige råvarer, i tillegg til ureiste urter og grøntenheter fra GrowHub

Lobbyshop og pop-up butikk og bibliotek i 1. etasje

Treningsområde på 100 kvm

22 møterom

Kongressal på over 900 kvadratmeter

Podcastrom

Unikt og kreativt møterom: «Think Outside The Box»

Powered by Labrador CMS