Karlatornet i Göteborg skal stå ferdig i 2021. Da vil det også huse et Clarion-hotell. (Illustrasjon: Nordic Choice Hotels)

Nordens høyeste bygning blir Clarion-hotell

I 2021 vil Göteborg kunne skilte med Nordens høyeste bygning. Med sine 245 meter blir Karlatornet et arkitektonisk landemerke for Göteborg. Her flytter Clarion Hotels inn om fire år.

Publisert
Karlatornet blir en kvart kilometer høyt. (Illustrasjon: Nordic Choice Hotels)

Prosjektet har fått mye oppmerksomhet og interessen for å drive hotell- og restaurantvirksomheten på eiendommen har vært stor.

Nå er det bestemt at det er Petter Stordalen og Nordic Choice Hotels’ hotellkjede Clarion Hotels som flytter inn.

– Det finnes folk som mener at «the sky is the limit», men jeg kunne ikke vært mer uenig. I 2021 kommer dette også til å bli tydelig for gjestene på Clarion Hotel Karlatornet. De kommer til å tro at de har havnet i nirvana når de kikker ut fra tak-restauranten. Dette blir intet mindre enn episk, sier eier av Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen, i en pressemelding.

245 meter høyt

Det 245 meter høye Karlatornet kommer til å inneha både en hotelldel og en del med leiligheter og kontorer. Nordic Choice Hotels har ambisjoner om å viske ut grensene mellom de ulike delene.

– Noe av det verste med å bo på skikkelig bra hoteller er når du må sjekke ut og dra hjem. Man vet at man kommer til å savne komforten på hotellet. Men dette problemet løser vi på Karlatornet. Bor du i en leilighet så kan du benytte hotellets concierge, bestille roomservice og rydding fra hotellet, samt trene i gymmen. Dette kommer til å bli Nordens mest bekvemme boliger, uttaler Stordalen.

300 rom

Utover de de 300 rommene, vil hotellet til å kunne skilte med restauranter, barer, store konferansefasiliteter, gym og spa.

I juni godkjente Göteborgs Stad planene, dermed ligger alt til rette for at byggingen kan påbegynnes. Når utbygger Serneke også har landet hotelloperatør, er det duket for full fart fremover.

– Dette er mitt drømmeprosjekt. Et prosjekt som har vokst gjennom årene og som vi nå endelig kan virkeliggjøre. Det føles utrolig bra at vi i dag har skrevet under kontrakten med Nordic Choice Hotels. Vi har en felles ambisjon om å gjøre servicen og opplevelsen av innsiden like imponerende som tårnet selv, sier Ola Serneke, eier av Serneke.

Karlatornet skal stå klart i 2021, og er den første bygningen som påbegynnes i den nye bydelen Karlastaden. Karlastaden omfatter åtte kvartaler med cirka 2000 boliger og næringsbygg.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Karlatornet

Lokalisering: Lindholmen, Göteborg

Byggestart: 2017

Åpning: 2021

Vil bestå av boliger, hotell med om lag 300 rom, restauranter og kontor

Sted: Lindholmen, Gøteborg

Hotell: 17 000 kvadratmeter

Arkitekt: Skidmore, Owings & Merrill

Konferansekapasitet: ca 2000 kvm med en maxkapasitet på 500 personer.

Restauranger

Barer

Gym

Spa

Powered by Labrador CMS