– Vi har valgt å stanse salget av Freia-produkter fra alle våre 25 hoteller rundt om i Norge, sier administrerende direktør for Classic Norway Hotels, Stephen Meinich-Bache.
– Vi har valgt å stanse salget av Freia-produkter fra alle våre 25 hoteller rundt om i Norge, sier administrerende direktør for Classic Norway Hotels, Stephen Meinich-Bache.

Norsk hotellkjede fjerner Freia-produkter

Den norske hotellkjeden Classic Norway Hotels fjerner alle produkter fra Freia fra sine hoteller etter Russland-avsløring.

Det er klart etter at antikorrupsjonsmyndighetene i Ukraina i mai avdekket at Freias eier, Mondelēz, bidrar til inntekter til Russland.

Mondelēz, Freias eier, har valgt å fortsette sin produksjon i Russland etter at Russland invaderte Ukraina i februar i fjor, og selskapet har kommet på en liste over bedrifter som bidrar til inntekter til den russiske statskassen.

Sympati

Stephen Meinich-Bache.
Stephen Meinich-Bache.

– Vi har valgt å stanse salget av Freia-produkter fra alle våre 25 hoteller rundt om i Norge. Vi har vanligvis etterspurte produkter som Kvikk Lunsj og Melkesjokolade fra Freia til salgs i våre kiosker og minibarer, men nå er disse produktene fjernet. Vi gjør dette fordi vi har stor sympati med Ukraina, og håper at resten av reiselivsbransjen vil stå solidarisk med det krigsrammede landet, sier administrerende direktør i Classic Norway Hotels, Stephen Meinich-Bache.

Oppfordring

– Freia har produkter som mange betegner som «ur-norske». Og de har passet godt inn blant våre verdier som formidler natur, kultur og historie. Det er derfor trist at vi ser oss nødt til å fjerne de kjente og populære Freia-produktene fra våre hyller. Men etter at det ble kjent at Mondelēz står på lista over firma som fortsetter sin produksjon i Russland er det er riktig og enkelt valg for Classic Norway Hotels å fjerne dem fra alle våre reiselivsanlegg med øyeblikkelig virkning, sier Stephen Meinich-Bache.

Fra Freia til Kraft Foods til Mondelēz International

– Vi håper at en samlet norsk reiselivsnæring gjør det samme, og at vi på denne måten kan vise vår felles solidaritet med Ukraina, fortsetter han.

Mondelēz har ifølge Kyiv School of Economics rundt 3000 ansatte i Russland, er dermed en av de markedsledende produsentene innen salg av kjeks og sjokolade i Russland. Norske Freia ble i 1983 kjøpt opp av Kraft Foods, som for 11 år siden endret navn til Mondelēz International.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS