Fra venstre Åse Landmark Grahl Madsen (Introduksjonssenteret for flyktninger), Irene Hamre (NAV), Victor Aguiar (Comfort Hotel), Aysel Ahmadli (NAV), Erlend Fardal Lunde (Comfort Hotel) og Bassam Minzalji (Introduksjonssenteret for flyktninger). (Foto: Comfort Hotel)
Fra venstre Åse Landmark Grahl Madsen (Introduksjonssenteret for flyktninger), Irene Hamre (NAV), Victor Aguiar (Comfort Hotel), Aysel Ahmadli (NAV), Erlend Fardal Lunde (Comfort Hotel) og Bassam Minzalji (Introduksjonssenteret for flyktninger). (Foto: Comfort Hotel)

Hotellkurs for bedre integrering og inkludering

Integrering og mangfold står sterkt i rekruttering av nye kollegaer hos Nordic Choice Hotels. En nasjonal rekrutteringsavtale med NAV danner grunnlaget for inkludering av flyktninger. Comfort Hotel Bergen Airport har nå utvidet denne avtalen med NAV Hordaland og Introduksjonssenteret for flyktninger i Bergen kommune som følge av et initiativ fra hotellets ansatte, og arrangerer hotellkurs for aktuelle arbeidssøkere i februar.

Publisert
Hotelldirektør Erlend Fardal Lunde. (Foto: Comfort Hotel)
Hotelldirektør Erlend Fardal Lunde. (Foto: Comfort Hotel)

Prosjektet har blitt til som følge av et initiativ fra hotellets ansatte. I ledergruppen til hotelldirektør på Comfort Hotel Bergen Airport, Erlend Fardal Lunde, er det totalt seks personer. To av disse har utenlandsk opprinnelse, og vet godt hva som kreves for å bli en del av det norske samfunnet.

– For en knapp måned siden kom en av mine avdelingsledere, Victor, til meg med en glimrende idé. Han følte at han ikke kunne strekke til for å hjelpe alle kandidater som ønsket arbeidspraksis og håpet at vi kunne gjøre ting på en ny måte. Med dette hotellkurset kan vi gi 32 personer en innføring i vår arbeidshverdag, og avklare hvem som har det vi kaller for hotellgenet, sier Erlend Fardal Lunde.

Gått i gradene

Victor Diogo dos Santos Aguiar er 27 år og kommer opprinnelig fra Madeira i Portugal. Han har bodd i Norge de siste sju årene, og gått gradene fra servitør til sin nåværende stilling som «Head of Food, Beverages & Meetings» på Comfort Hotel Bergen Airport.

– Inspirasjonen til dette prosjektet stammer fram min egen integreringsprosess i Norge. Jeg var heldig og fikk alltid riktig veiledning. Derfor føler jeg at det nå er min tur til å dele min kunnskap innen restaurant- og kokkefaget. Jeg tror at jeg og mine kollegaer kan gi kandidater riktig veiledning slik at de kan komme seg inn i, eller tilbake til arbeidslivet. Målet vårt er selvfølgelig å finne vår neste superstjerne, forteller Aguiar inspirert.

32 ulike kandidater

Sammen med sin kollega, «Housekeeping Manager» Iveta Lagzdkalne, skal Victor ta imot 32 ulike kandidater i starten av februar til det som skal bli et intensivt hotellkurs over tre dager. Lagzdkalne har bodd i Norge siden 2010 og er som Victor et levende bevis på at nasjonalitet og bakgrunn ikke betyr noe så lenge man vil lykkes.

– Det er viktig at man får føle på hvilket tempo og arbeidsmiljø vi setter krav om. På tre dager finner kandidaten fort ut om dette passer, og vi ser om det er et potensial for videre utvikling. «Housekeeping» er en hard jobb, men vi er meget opptatt av å skape stolthet for yrket som renholder. Derfor må potensielle kandidater faktisk ville jobbe i vår avdeling og gjøre det med stolthet, uttaler Lagzdkalne.

Samarbeid med NAV og Bergen kommune

For å finne potensielle kandidater har hotellet inngått et samarbeid med NAV Hordaland og Introduksjonssenteret for flyktninger i Bergen kommune. Irene Hamre og Bassam Minzalji var raskt ute med å svare når forespørselen fra Comfort Hotel Bergen Airport kom i midten av oktober.

– Arbeidslivet er veien til en vellykket inkludering og integrering av flyktninger i det norske samfunnet. Nordic Choice Hotels er med på å fremme mangfold og inkludering, og de har fokus på de som sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet og har i sin stab et flerkulturelt og velfungerende faglig miljø. Vi tror at dette hotellkurset vil inspirere til økt tverrfaglig samarbeid og få flere i arbeid, forteller Hamre (NAV) og Minzalji (Bergen kommune).

Jobbe i hotell- og restaurantbransjen

Hotellkurset er selvsagt gratis for kandidatene, og under kursperioden er det NAV og Bergen kommune som har det økonomiske ansvaret for de som deltar. Intensjonen er at de som viser at de har «hotellgenet», og et ønske om å jobbe innenfor hotell- og restaurant kan få tilbud om arbeidspraksis.

Hotellkurset arrangeres fra 5. - 7. februar og 11. - 12. februar 2019. Alle deltakere får kursbevis som de kan dra nytte av i fremtidig jobbsøking dersom de ikke får praksisplass.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS