Postbygningen fra 1912 i København sentrum, blir nå et hotell i regi Petter A. Stordalen.

Postbygningen i København blir Stordalen-hotell

Den over 100 år gamle Centralpostbygningen i København skal omskapes til et hotell. Det 25 000 kvadratmeter store bygget blir et midtpunkt i det nye kvartalet som utvikles i området. Hotellet, som vil få om lag 400 rom, åpner i 2020.

Publisert

– Da jeg hørte at postbygningen var til salgs, tenkte jeg at dette var et perfekt utgangspunkt for et hotell. Post handler jo om kommunikasjon mellom mennesker. Derfor elsker jeg tanken på at Centralpostbygningen nå gjenoppstår, som Fuglen Fønix, nettopp som et hotell, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, som er driftsselskapet bak hotellsatsningen.

Bygg fra 1912

Arkitekten Heinrich Wencks imponerende, nybarokke bygning fra 1912 har huset det danske postvesen i over 100 år.

Da Post Nord tidligere i år flyttet ut av København, øynet Petter A. Stordalen muligheten for å gi bygningen en ny funksjon.

Sentral beliggenhet

Hotellet blir liggende i hjertet av byen – rett ved siden av Hovedbanegården og Tivoli. Hele området omkring Centralpostbygningen, skal omdannes til en helt nytt bykvartal med business, shopping, restauranter, næringsliv og boliger for både københavnere og tilreisende. Centralpostbygningen er første synlige skritt på veien mot områdets transformasjon.

– Det som skjer i området omkring «Postgrunden» er noe av det mest spennende som skjer i København akkurat nå. Målet er å skape et av Københavns beste hoteller midt i smørøyet av kultur, transport, mat, business og shopping. Hotellet kan simpelthen ikke bli mer sentralt. Vi har en ambisjon om å sette vårt preg på bybildet og byutviklingen som pågår i området, sier Stordalen i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS