Ny hotelldrift på Kongsvinger festning. Fra venstre Jonny O. Fjeld (festningsforvalter Kongsvinger festning), Nina Eidem (direktør Forsvarsbygg nasjonale festning), Tony Eide, (styreleder Oscarsborg Invest AS) og Thorbjørn Holth (distriktssjef Forsvarsbygg nasjonale festningsverk).

Ny hotelldrift på Kongsvinger Festning

Oscarsborg Invest AS overtar driften av tidligere Königs Winger på Kongsvinger festning, og hotellet bytter samtidig navn til Festningen Hotel & Resort. Hotellet vil inngå i De Historiske Hotel & Spisesteder.

Publisert

Navnet deles med Oscarsborg festning, der firmaet har drevet tilsvarende virksomhet siden 2005.

Forsvarsbygg har vært på jakt etter kandidater til å overta hotell- og restaurantdriften etter at Königs Winger og Arnt Mikalsen måtte kaste inn håndkleet sommeren 2015. Nå er de nye leietakerne på plass

Fra ett av rommene på Festningen Hotel & Resort, Kongsvinger festning.

Åpnes offisielt ved nyttår

Forsvarsbygg nasjonale festningsverk og Festningen Hotel & Resort AS har inngått en leieavtale knyttet til drift av hotell- og restaurantvirksomheten på Kongsvinger festning. Avtalen gjelder for perioden september 2016 til august 2031, med opsjon på fem års forlengelse.

Oscarsborg Invest AS tar over driften 12. september. I høst vil det bli lukket drift, mens det blir offisiell åpning av det «nye hotellet 1. januar 2017.

Avtalen signeres av Nina Eidem (direktør Forsvarsbygg nasjonale festning) og Tony Eide (styreleder Oscarsborg Invest AS). Til venstre Thorbjørn Holth (distriktssjef Forsvarsbygg nasjonale festningsverk) og til høyre Jonny O. Fjeld (festningsforvalter Kongsvinger festning).

– Betydelig potensial

– Vi er svært glade for at Oscarsborg Invest AS ser det betydelige potensialet som dette hotellkonseptet representerer. Dette er en aktør som kan vise til mange års erfaring fra vellykket drift av hotell- og restaurant på Oscarsborg festning og som forstår de unike mulighetene det innebærer å være del av en levende festningsarena, sier Thorbjørn Holth, distriktssjef Forsvarsbygg nasjonale festningsverk.

Nytt liv på historisk grunn

Forsvarsbygg nasjonale festningsverk og Oscarsborg Invest AS har samarbeidet siden 2004 på Oscarsborg. Gjennom disse årene har Oscarsborg Hotel & Resort hatt en god utvikling, gjort store investeringer i oppgradering av hotellet og økt sitt belegg betydelig.

En fornyelsesavtale ble inngått mellom partene i 2014 for ytterligere 15 år, med opsjon på fem år. Med denne satsningen driver Oscarsborg Invest AS tre historiske hoteller; på Oscarsborg festning, Reenskaug Hotel i Drøbak og nå Kongsvinger festning. Det er forventet at dette vil gi gode synergier blant annet innen markedsføring.

– Denne avtalen markerer startskuddet for en storsatsing, sier Tony Eide, styreleder. Målet vårt er å posisjonere hotellet i markedet og etablere en kvalitetsrestaurant som flere enn våre hotellgjester vil oppsøke. Festningen Hotel & Resort vil inngå i De Historiske Hotel & Spisesteder, hvor vi fra før har to hoteller; Oscarsborg Hotel & Resort og Reenskaug Hotel. Vi gleder oss veldig til å ønske velkommen til Festningen Hotel & Resort på Kongsvinger festning, sier styreleder for Oscarsborg Invest AS, Tony Eide.

Nye krefter på festningen

«Hotelldrift på festningen er av positiv betydning for lokal verdiskapning i Kongsvinger, og et viktig bidrag for å understøtte Kongsvinger som konferanse- og reiselivsdestinasjon. Leieforholdet har vært utlyst og gjenstand for konkurranse hvor flere aktører har vært i forhandlinger. Oscarsborg Invest AS var den ene aktøren som kunne møte de kontraktuelle vilkårene i avtalen. Leieforholdet omfatter flere bygninger på festningen, bl.a. Kasernen, som er innredet til hotellvirksomhet, Kommandantboligen som er tilrettelagt for restaurantdrift innendørs og med tillatelse for servering i hagen og deler av Slaveriet som er tilrettelagt for møter og servering. Hotellet og restauranten forventes å være i full drift fra januar 2017, men åpner for noen lukkede arrangementer høsten 2016», heter det i en pressemelding.

Kongsvinger festning

Kongsvinger festning er gjennom de siste årene rehabilitert for 160 millioner kroner.

Viktige historiske bygninger på festningen er satt i stand og tilrettelagt for ny bruk. Festningen har i dag over 40 000 besøkende årlig.

Hotell- og restaurantdrift forventes å gi økt besøk, og samtidig være utslagsgivende for å generere flere aktiviteter og opplevelser til glede for de besøkende.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Festningen Hotel & Resort, Kongsvinger festning

Festningen Hotel & Resort, Kongsvinger festning har 28 hotellrom.

Romstørrelsene er fra 11 til 37 kvadratmeter, og hotellet har kapasitet til 60 overnattingsgjester.

Hotellet tilbyr også konferanse- og arrangementsfasiliteter og har et restaurantkjøkken med tilhørende vinkjeller.

Restauranten har kapasitet til 60 gjester.

Les mer på Festningshotellene.no og/eller Kongsvingerfestning.no

Forsvarsbygg nasjonale festningsverk

Forsvarsbygg nasjonale festningsverk forvalter de 14 nasjonale festningene. Festningene representerer noen av Norges viktigste kulturminner, og besøkes av 3,3 millioner mennesker årlig.

Forsvarsbygg nasjonale festningsverks samfunnsoppdrag er å sørge for at festningene er tilgjengelige og attraktive for publikum. Festningene utvikles gjennom tilretteleggelse for lokal, kultur/- og næringsaktivitet i nært samarbeid aktørene selv, kommune og fylkeskommune.

Les mer på Forsvarsbygg.no/festningene

 

Powered by Labrador CMS