Gamle Logen. (Foto: Fursetgruppen)

Fursetgruppen blir enda større

Fursetgruppen tar over driften av Gamle Logen i Oslo. Fursetgruppen og NCC Property Development ble i november 2017 enige om en avtale der Fursetgruppen tar over driften av det ærverdige stedet.

Publisert
Gamle Logen. (Foto: Fursetgruppen)

Etter restaureringen i 1988 fremstår bygningen i dag i sin fordums prakt, og med sine cirka 50 000 besøkende per år er Gamle Logen sentrum for mange av byens konserter, konferanser, ball og banketter.

Bygget gjennomgikk flere års forfall, og ble etter rehabilitering gjenåpnet i 1988. Den historiske atmosfæren er gjenskapt, og Gamle Logen fremstår i dag som Oslos eldste bevarte kultur- og selskapsbygning, hvor man kan oppleve konserter og kunstneriske fremførelser, arrangere konferanser og selskaper - både av offisiell og privat karakter.

– Vi er svært fornøyd med dette tilskuddet, som supplerer vår restaurant-portefølje på en god måte. Det er en stor glede å kunne ta over driften av et så veletablert selskapslokale. Med deres solide team på plass ønsker vi å videreføre Gamle Logens gode navn og rykte, sier administrerende direktør i Fursetgruppen restaurantgruppe, Gjøran Sæther.

Historisk bygning

Den historiske bygningen spilte en viktig rolle i utviklingen av den norske kulturidentitet gjennom det 19. århundre, og ble opprinnelig bygget som frimurerlosje, konsert- og festivitetslokale i 1836. Kjente og internasjonale kunstnere hadde sitt virke her: Edvard Grieg, Henrik Ibsen, Ole Bull, Johan Svendsen, Halfdan Kierulf, Henrik Wergeland og Bjørnstjerne Bjørnson.

Som selskapslokale er dette ærverdige huset i en egen klasse i Oslo, kombinert med atmosfære, kvalitet og service som gjør ethvert arrangement til en ubetinget suksess. De ulike selskapslokaler og saler er passende til selskaper fra 10 og helt opptil 800 personer. Kjøkkenet kombinerer tradisjon og trend i sitt arbeid, og sammen med et profesjonelt og serviceinnstilt personale sikrer de at gjestene får en helt spesiell opplevelse i en helt spesiell atmosfære, heter det i en pressemelding.

NCC Property Development har en forpliktende avtale om drift og vedlikehold av hele bygget fram til 2037, men har nå inngått avtale med Fursetgruppen om driften av restauranten og selskapslokalene i den ærverdige bygningen.

Manne Aronsson, administrerende direktør i NCC Property Development, er meget godt fornøyd med å ha fått Fursetgruppen inn på driftssiden:

– Fursetgruppens erfaring og lidenskap for å drive restauranter i historiske bygninger passer for Gamle Logen. Vi ser fram til å følge deres utvikling av Gamle Logens restaurant og selskapslokaler videre, sier han.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Gamle Logen

Gamle Logen ble opprinnelig bygget som frimurerlosje, konsert- og festivitetslokale i 1836, etter idé og initiativ fra grev Wedel Jarlsberg.

Den herskapelige bygningen har adresse Grev Wedels plass i et område som var byens sentrum den gang bygningen ble reist med Børsen, Norges bank, Christiania Theater og Akershus festning som nærmeste naboer.

Kvadraturen er nå i ferd med å få tilbake sin plass i byen – som et kulturelt sentrum. Gamle Logen som er vakkert utsmykket i sen-empire-stil er en av byens største og fremste festlokaler, og kan huse de fleste av byens fester, ball og jubileer.

Powered by Labrador CMS