Scandic Ishavshotel. (Foto: Morten Holt)

Asiatiske nordlysturister gir julerush

Mens andre lar julefreden senke seg, har er det fullt kjør på hotellene i Tromsø. For sju år siden måtte Scandic Ishavshotel stenge i julen fordi det ikke var nok gjester. Nå har hotellet høyere belegg i julen enn ellers i året.

Publisert
Scandic Holmenkollen Park i juledrakt. (Foto: Scandic Hotels)

I år er belegget på hele 85-90 prosent. Årsaken er en eksplosjon i utenlandske turister, og Tromsø har opplevd en eventyrlig utvikling de siste ti årene. Utenlandske turister valfarter til Tromsø som aldri før for å oppleve nordlyset. En moderne versjon av reisen til julestjernen.

Les også: Vokser på nordlysturisme

Asiatiske turister på innmarsj

På Scandic Ishavshotel er 95 prosent av gjestene i julen nordlysturister, og 60 prosent av disse asiatiske. Mens vi andre er opptatt med julekaker, julemiddag og tradisjoner - er juletiden på Ishavshotellet en litt annerledes tid. Som hotelldirektøren sier:

– Ansatte fra over 30 nasjonaliteter jobber på hotellet. Og vi har gjester fra minst like mange land. Scandic Ishavshotel serverer fortsatt tradisjonell julemat, men risgrynsgrøten er byttet ut med «sticky rice». Vi må tilpasse oss gjestenes ønsker, samtidig som vi tar vare på norske tradisjoner, sier hotelldirektør ved Scandic Ishavshotel, Poul-Henrik Remmer.

Scandic Lillehammer Hotel. (Foto: Hotellet)

Les også: Fortsetter Kina-suksessen

Scandic Lillehammer og Scandic Holmenkollen Park

Scandic Lillehammer Hotel har holdt juleåpent helt siden 1962, og restaurantsjefen på hotellet har sammen med sin mann stelt i stand og feiret jul for gjestene de siste ti årene, så også i år. Nyttårshelgen er det varslet mer enn 700 gjester.

Scandic Holmenkollen Park Hotel holder juleåpent for første gang på mange, år og også de med godt belegg både i julen og nyttår.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS