Foto: NSB
Foto: NSB

NSB og Fjord1 med ny reiselivssatsing

NSB og Fjord1 vil etablere et felles nasjonalt reiselivsselskap. De har inngått en intensjonsavtale, der de to selskapene skal eie 50 prosent hver. NSB og Fjord1 sikter mot å etablere selskapet rundt 1. mars 2019.

Publisert

«Som ledende innen transport på land og sjø, skal selskapene ta sentral posisjon innenfor reiseliv i Norge. Målet med reiselivsselskapet er å tilby miljøvennlige reiselivspakker over hele Norge, utvikle nye turistdestinasjoner og bidra til helårsturisme», heter det i en pressemelding.

– Målsetningen er å etablere en sterk salgs- og markedsføringsportal som skal markedsføre Norge som miljøvennlig reiselivsdestinasjon også internasjonalt, sier administrerende direktør i Fjord1, Dagfinn Neteland.

Lokal destinasjonsutvikling

Reiselivsselskapet skal selv og gjennom partnere utvikle og samle reiselivstilbud og opplevelser i hele Norge, og tilby miljøvennlige rundreiser som sømløst kombinerer transport med overnatting, aktiviteter og andre opplevelser.

Selskapet skal bidra til lokal destinasjonsutvikling i hele Norge, og investere i nye konsepter på egen hånd og i samarbeid med lokale aktører. Satsingen skal skape verdi og arbeidsplasser også lokalt.

Nye destinasjoner og helårsturisme

– Turistene som kommer til Norge følger ofte en kjent turistrute. Det gjør at det kan bli ganske trangt enkelte steder. Samtidig er det mange turistperler som ikke får like mange besøkende. Vi ønsker sammen med lokale aktører å utvikle nye bærekraftige destinasjoner og reiselivsaktivitet hele året. Et eksempel er Romsdalen med Åndalsnes og Raumabanen, sier konserndirektør for mobilitet og reiseliv i NSB-konsernet, Synne Homble, i pressemeldingen.

Det helelektriske  skipet Future of the Fjords. (Illustrasjon: Fjord1)
Det helelektriske  skipet Future of the Fjords. (Illustrasjon: Fjord1)

Det felles reiselivsselskapet skal bidra til mer helårsturisme.

– Norge får flest besøkende om sommeren. Men det er noe magisk med hver årstid. Vi skal lage pakketurer som frister turister hele året, sier Neteland.

Mer miljøvennlig turisme

NSB-konsernet består av både NSB Persontog og Nettbuss, og tilbyr kollektivtransport over store deler av Norge. NSB eier 50 prosent av Flåm Utvikling, som driver reiselivssuksessen Flåmsbana. Fjord1 er Norges største fergeselskap og eier 50 prosent av The Fjords, med hybridskipet Vision of the Fjords og helelektriske Future of the Fjords.

– Fjord1 sine båter er et globalt utstillingsvindu for fremtidens nullutslippstransport til sjøs. Kombinasjonen av miljøvennlige båter og rutegående busser og tog gir turister som besøker oss et bærekraftig alternativ, sier Homble.

Destinasjoner i hele Norge

NSB og Fjord1 samarbeider i dag om pakketurer som «Norge i et nøtteskall», som selges gjennom FjordTours AS.

– Rundreiser som «Norge i et nøtteskall» gjør det enkelt for turistene å oppleve norske høydepunkter basert på kollektivtransport. Vi ønsker å satse videre på miljøvennlige rundreiser i hele Norge, sier Dagfinn Neteland.

Fjord1 og NSB eier til sammen 74 prosent av aksjene i FjordTours AS.

– FjordTours er en viktig suksess som vi vil utvikle videre. Det nye reiselivsselskapet vil fortsette å selge pakkereiser gjennom FjordTours. FjordTours lanserer snart ny digital løsning som gjør det enda enklere å bestille turer til Norge. Digital utvikling er sentralt for å styrke Norge som turistdestinasjon, sier Synne Homble.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

NSB-konsernet

* NSB-konsernet består av NSB persontog, Norges største busselskap, Nettbuss, godstogselskapet CargoNet og nysatsingen Mobilitet og Reiseliv.

* Selskapet er et nordisk transportkonsern med en omsetning på rundt 15 milliarder kroner.

* Konsernet har over 11 000 medarbeidere i Norge og Sverige.

* Les mer på NSBkonsernet.no

Fjord1

* Fjord1 har sin kjernevirksomhet innen fergetransport, og er det ledende fergeselskapet i Norge.

* Fjord1 har også aktivitet knyttet til hurtigbåt, catering og reiseliv. Fjord1 er et innovativt selskap med store ambisjoner.

* Selskapets mål er å være best på miljøvennlig og pålitelig transport.

* Hovedkontoret er i Florø, og det er om lag 1200 ansatte i selskapet.

* Les mer på Fjord1.no

 

Powered by Labrador CMS