Scandic Victoria Lillehammer. (Foto: Scandic Hotels)

En merkedag for Scandic Victoria

Hotellet ble første gang åpnet i 1872. Tidligere i år gjenåpnet hotellet etter en totalrenovering. Nå er en ny fløy åpnet. Med 56 splitter nye rom har Scandic Victoria Lillehammer i sentrum av byen nå en total kapasitet på 161 rom og 450 sengeplasser.

Publisert
Tirsdag 1. desember gjenåpnet Scandic Victoria Lillehammer for fullt etter renovering og utvidelse. Her er distriktsdirektør Niklas Lindstrøm og hotelldirektør Erik Fostervoll sammen med huseiere fra Utstillingsplassen og Marnor. (Foto: Scandic Hotels)

– Dette er en dag vi har gledet oss til. Scandic Victoria Lillehammer vil være et naturlig knutepunkt for tilreisende, og ikke minst for byens befolkning. Et toppmoderne og sentralt beliggende hotell som nå er rigget for fremtiden, sier fungerende administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard, i en pressemelding.

Tirsdag 1. desember var det markering med festtaler og kake på hotellet. Der var blant annet huseierne Utstillingsplassen Eiendom og Marnor AS til stede, samt Backe Oppland, som har vært ansvarlig for selve utbyggingen. Distriktsdirektør Niklas Lindstrøm i region øst, som blant annet omfatter Innlandet, er fornøyd med hvordan hotellet nå fremstår, og retter rosende ord til huseierne.

– Vi er heldige som har dyktige og erfarne huseiere med lang erfaring i hotellmarkedet. Sammen har vi utviklet et komplett hotell som vil være et attraktivt sted å bo uansett anledning, sier Lindstrøm.

Øker kapasiteten

Snoren er klippet for "nye" Scandic Victoria Lillehammer. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic Victoria har blitt totalrenovert det siste året, og hoveddelen av hotellet gjenåpnet i januar 2020. 1. desember står ytterligere 56 værelser ferdigrenovert, og hotellet har dermed økt kapasiteten til 161 rom og 450 senger. Scandic-hotellene skal være tilgjengelige for alle, og seks av de nye rommene er handicap-tilpasset med alt det medfører av fasiliteter.

Videre kan det svanemerkede hotellet blant annet by på åtte møterom med kapasitet på opptil 200 personer, restaurant Victoria med bar og peisestue, beliggenhet midt i sentrum av Lillehammer og gangavstand til togstasjonen.

Hotellet, som opprinnelig ble reist i 1872, har rom tilpasset alle anledninger, og kan blant annet skilte med en rekke familierom som har sovesofa eller køyesenger.

– Dette er nok en merkedag i den lange historien til dette tradisjonsrike hotellet. Det har vært et langvarig og omfattende renoveringsarbeid, og nå er det helt fantastisk å kunne stå her og vise frem et moderne hotell som mange vil få glede av i tiden fremover, sier hotelldirektør Erik Fostervoll.

Pyntet til jul

Til tross for et samfunn i unntakstilstand og strenge restriksjoner fra myndighetene, er det optimisme å spore hos hotelldirektøren. Fostervoll understreker at det nå er viktig å se fremover, og at de vil gjøre alt de kan for å tilby gjestene trygge og gode opplevelser på det julepyntede hotellet.

– Jeg gleder meg stort til å ta imot gjester nå som alt er ferdigstilt. Vi har godt innarbeidede rutiner for smittevern her på hotellet, og kan tilby hyggelige og trygge opplevelser for alle målgrupper, sier han.

Etter renoveringen som ble iverksatt i september 2019, fremstår nå hele hotellet i splitter ny drakt. Alle rom og fellesområder er totalrenovert, alle bad er nye og alt inventar er skiftet ut. Da hotellet åpnet etter første del av renoveringen i januar 2020, var det også med ny restaurant og peisestue. Nå er altså ytterligere 56 rom ferdigstilt i en splitter ny fløy.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS