Nobelsuiten på Grand Hotel i Oslo kan bli kåret til Europas beste. (Foto: Grand Hotel/Studio Gathe)

Kan vinne pris for Europas beste suite

Nobelsuiten på Grand Hotels har blitt nominert til beste suite på «AHEAD Awards Europe 2020».

Publisert
Fra Nobelsuiten på Grand Hotel i Oslo. (Foto: Grand Hotel/Studio Gathe)

I tillegg til Nobelsuiten på Grand Hotel, er suiter på hotellene Lincoln House of Rosewood (London, England), Nobu (Barcelona, Spania), Ekies All Senses Resort (Vourvourue, Hellas) og Arua Private Spa Villas (Merano, Italia) nominert til den avgjørende runden.

Har designet Nobelsuiten

Hanne Gathe har designet Nobelsuiten på Grand Hotel i Oslo. (Foto: Privat)

Det er interiørarkitekt Hanne Gathe (Studio Gathe, Studiogathe.com) som har designet den nye Nobelsuiten.

«Fredag ble det kjent at den vakre Nobelsuiten på Grand Hotel, designet av dyktige Hanne Gathe, har blitt nominert i kategorien Suite på årets AHEAD-priser i Europa», skriver hotelldirektør Torill Flåskjer på sin FB-side.

Trengte oppgradering

Nobelsuiten. (Foto: Grand Hotel/Studio Gathe)

– Nobelsuiten på Grand Hotel hadde sett sine bedre dager da jeg fikk oppdraget å re-designe suiten høsten 2019. Den var mørk, med slitte møbler og en utdatert fargepalett. Suiten trengte en oppgradering med ønske om å få til en moderne-klassisk og tidløs suite i de nye fargene til Nobelkomiteen, melder Hanne Gathe, som har 11 års bakgrunn fra London som interiørarkitekt.

Hun startet for seg selv (Studio Gathe) i forbindelse med ferdigstillelsen av Hotel Britannia i Trondheim (sammen med Linda Gram) i 2019.

Endte med totalrenovering

Møblene ble spesialdesignet og produsert til suiten. (Foto: Grand Hotel/Studio Gathe)

Hun forteller at de endte med en totalrenovering i regi av Scandic – med SBA som entreprenør. Hotel Concept fikk oppdraget om å levere møbler etter Studio Gathea spesifikasjoner.

– Suiten har fått nytt eksklusivt fiskebensgulv i heltre, ny listing på vegger, samt alt av elektrisk ble ryddet opp. Suiten er varmet opp av to radiatorer, og for å slippe nye store innkassinger, ble disse byttet ut med to antikke radiatorer jeg fant hos en leverandør i Kent i England, forteller Gathe videre.

Spesialdesignet

– Møblene ble spesialdesignet og produsert til suiten. Teppene ble også designet i Nobel-fargene. Suiten har også fått kunst på veggen av den engelske mosaikk-kunstneren Fenella Elms. Kunsten gir referanser til Nobel-medaljongen, opplyser Gathe.

Oppussingen ble ferdigstilt rett før utdelingen av Nobels fredspris i 2019.

Les mer på Aheadawards.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS