(Foto: Bente Vamråk)
(Foto: Bente Vamråk)

Dobbelt gull til norsk gin

Norsk gin tok dobbelt gull i San Francisco World Spirits Competition

Publisert

Den norskproduserte Bareksten Botanical Gin fikk nylig utmerkelsen dobbelt gull i den renommerte konkurransen San Francisco World Spirits Competition. Kriteriet for utmerkelsen er at samtlige 42 dommere plukker ut produktet til den høythengende "Double Gold Award". Prisen er en stor anerkjennelse for brennevinsprodusenten Stig Bareksten og Oss Craft Distillery i Bergen, og plasserer både produsenten og gin-merket i verdenstoppen.

– Konkurransen i San Francisco er verdenskjent og ansett som en av de mest respekterte i bransjen. Vi er selvsagt utrolig fornøyde med å bli anerkjent i dette sjiktet, og håper det kan åpne flere dører for både oss og andre brennevinsprodusenter fra Norge, sier Stig Bareksten i en pressemelding.

Bareksten Botanical Gin har sitt utspring i Oss Craft Distillery på Flesland i Bergen. Stig Bareksten selv var også tidligere en av grunnleggerne av Det Norske Brenneri som bl.a. produserte merkene Arvesølvet (akevitt), Eiktyrne (Norges første whisky) og Harahorn Gin. I 2016 åpnet den tidligere bokseren og prisbelønte bartenderen sitt eget destilleri på Flesland i hjembyen Bergen. Bareksten Gin skiller seg ut med utstrakt bruk av hjemmesankede krydder, urter og blomster med et lokalt og nasjonalt tilsnitt, og har av den grunnen fått merkelappen botanical gin.

– Hos Oss Craft Distillery er vi opptatt av rene smaker og gammelt håndverk, sier Stig Bareksten. (Foto: Bente Vamråk)
– Hos Oss Craft Distillery er vi opptatt av rene smaker og gammelt håndverk, sier Stig Bareksten. (Foto: Bente Vamråk)

– Vi har alltid villet produsere verdens beste sprit og var selvsagt sikre på at vi kunne klare det – nå er det offisielt! Gullet i San Francisco er en anerkjennelse av alt det harde arbeidet vi har lagt ned i Bareksten og et bevis på at norske brennevinsprodukter kan hevde seg internasjonalt, sier Bareksten.

Han merker nå en stadig økende interesse rundt norsk sprit internasjonalt, og tror det er et sterkt fokus på lokale tradisjoner, råvarer og håndverk som får verden til å sperre øynene opp.

– Bareksten Gin er det første brennevinet produsert i Bergen på nesten 180 år. Etterspørselen fra resten av verden er stor, og Bareksten er nå å finne på verdensmarkedet. Medgründer og investor, Hans-Petter Eikeland, er godt fornøyd med oppmerksomheten

– Oss Craft Distillery og byen Bergen får som følge av hederen, sier han. – Bergen er historisk sett Norges vugge når det kommer til brennevin, og for under 200 år siden lå det hele seks brennerier bare i byens sentrum. Vi er utrolig stolte av å få være med å sette Bergen på kartet, og å bringe solid, norsk håndverk og kvalitet ut i verden.

(Pressemelding)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS