Vinneren av NM ung konditor på Smak 2017, Mani Baadstø. (Foto: Morten Holt)
Vinneren av NM ung konditor på Smak 2017, Mani Baadstø. (Foto: Morten Holt)

Til topps i NM ung konditor

Mani Baadstø (22) fra Dromedarbakeriet AS i Trondheim vant i dag NM ung konditor på Smak 2017 på Norges Varemesse.

Publisert
Gull til Mani Baadstø (til høyre) og sølv til Xiao Peng i NM ung konditor i dag. Her med Baadstøs 'vinnerverk'. (Foto: Morten Holt)
Gull til Mani Baadstø (til høyre) og sølv til Xiao Peng i NM ung konditor i dag. Her med Baadstøs "vinnerverk". (Foto: Morten Holt)

Hun vant foran Xiao Peng (19) fra Naustdal Dampbakeri og Helene Gyland (20) fra Vaaland Dampbakeri og Conditori.

Vinneren arbeider til daglig i Dromedarbakeriet, og takker spesielt sin læremester Cathrine Nilsen for at hun klarte å gå helt til topps i konkurransen.

– Jeg har alltid interessert meg for å lage finere bakverk, og det å være konditorlærling er midt i blinken for meg. Det var også en stor opplevelse å være med på konkurransen på SMAK 2017. Jeg har aldri deltatt i konkurransesammenheng tidligere, og litt nerver hadde jeg. Men det er klart at resultatet inspirerer! Kanskje blir det flere konkurranser i fremtiden, sier Mani Baadstø.

Åtte deltakere

De andre som var med i konkurransen var Astrid Midttun (20), Vibeke Thomassen (22), Frida Magnussen (20), Veronica Stelander og Dominik Zyngiel (20). Dommerne i konkurransen var Knut Harald Sørdal (hoveddommer), Vibeke Løseth, Heidi Kim Bech og Hege Andersen Høstø.

Viktig for faget

Gregorie Poeuf fra Kaffebakeriet var en av de fire som i dag var i aksjon i Årets konditor 2017 på Smak 2017. Avgjørelsen i konkurransen fallet fredag. (Foto: Morten Holt)
Gregorie Poeuf fra Kaffebakeriet var en av de fire som i dag var i aksjon i Årets konditor 2017 på Smak 2017. Avgjørelsen i konkurransen fallet fredag. (Foto: Morten Holt)

– Det deltakerne har prestert i NM Ung konditor, er i en helt egen klasse! I følge dommerne, hadde de aldri tidligere sett så gjennomførte og visuelt spennende bidrag i en lærlingekonkurranse, sier daglig leder i Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Gunnar Bakke.

– Konkurranser som løfter frem faget på denne måten, er veldig viktig for oss. Det viser noe av bredden som finnes innenfor konditorfaget, og det får frem alt det kreative som ligger i jobben som konditor. Det er positivt i forhold til å gjøre faget kjent på en god måte for unge som er på jakt etter et spennende og givende yrkesvalg, fremhever Bakke.

Årets konditor bestemmes fredag

Også fire seniorkonditorer («Årets konditor») har vært i aksjon i dag. Det er premieutdeling for den konkurransen fredag.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS