De to NM-vinnerne i pizza, Bodil Hasselknippe og Elio Corsi, sammen med oldermann i Oslo-lauget, Asle Faannessen. (Foto: Ihne Pedersen)
De to NM-vinnerne i pizza, Bodil Hasselknippe og Elio Corsi, sammen med oldermann i Oslo-lauget, Asle Faannessen. (Foto: Ihne Pedersen)

Til topps i pizza-NM – nok en gang

NM-vinner i klassen for italiensk pizza ble Elio Corsi fra Eataly Ristorante på Aker Brygge. Han vant også pizza-NM i 2014. Bodil Hasselknippe fra Pizzastua i Asker vant klassen amerikansk pizza, og også hun har vunnet tidligere, i 2011.

Publisert

Corsis smakfulle og tynnbunnede pizzaer var også med på å sikre ham NM-tittelen på forrige Smak-messe i 2014.

NM-vinner i klassen for amerikansk pizza, ble også en tidligere Norgesmester; Bodil Hasselknippe fra Pizzastua i Asker. Hun vant tittelen i 2011.

Begge vinnerne ble berømmet av dommerpanelet for originalitet, kreativitet og smakfull pizza. Det er tre kriterier som vurderes under konkurransen. Det er hygiene og orden på kjøkkenet som teller 30 poeng, det er presentasjonen av pizzaen som teller 20 poeng, og det er smaksopplevelsen pizzaen gir, som teller 50 poeng.

Årets NM i pizza-baking ble gjennomført på Smak 2017 med kokkemesterlauget i Oslo som teknisk arrangør. Det ble konkurrert i to klasser, amerikansk og italiensk pizza.

Viktig med bunn

– Noe av hemmeligheten med å lage en smakfull pizza, er å starte med en god bunn. Får du til det, er grunnlaget lagt for å skape en fin pizza-opplevelse, fremhevet hoveddommer Eirik Sevaldsen.

Det var da også bunnen som viste seg å være den avgjørende detaljen i kåringen av vinneren i konkurransen for italiensk pizza. Elio Corsi var naturlig nok glad for det, og ikke minst den muligheten det gir for deltakelse i Pizza World Championship som arrangeres i Italia senere i år. Begge norgesmestrene vant tur til og deltakelse i dette prestisjefylte mesterskapet.

Konkurranser inspirerer

– Konkurranser som dette er veldig inspirerende, og gir en god anledning til å forsøke seg på nye pizza-varianter, sier Bodil Hasselknippe. – Pizzastua åpnet som den første pizza-restauranten i Asker i 1983, og vi har fortsatt den samme pasjonen for denne spennende retten som man kan gjøre så mye med.

Pizzastuas vinnerpizza hadde en topping som bl.a. besto av sprøstekt bacon, pepper-chèvre, rødbet-pesto, pinjekjerner og granateple.

– Den er foreløpig ikke på menyen, men vi skal rydde plass for denne varianten, lover Hasselknippe.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS