Administrererende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Nytt rekordår for Nordic Choice Hotels

Sterk organisk vekst og vellykkede nyetableringer sørget for tidenes beste driftsresultat i 2018 for hotellkonsernet Nordic Choice Hotels.

Publisert
Administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth og grunnlegger av Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen, har grunn til å være fornøyde etter hotellselskapets 2018-resultater. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Med en tilvekst på åtte nye hoteller og nesten 800 nye rom, gikk Nordic Choice Hotels ut av 2018 med ny toppnotering for driftsresultat i hotellkonsernet. Driftsinntektene endte på 10.880 MNOK, noe som er en økning på 9,6 prosent sett mot 2017 (9924 MNOK).

For aller første gang passerte konsernet også 1 milliard i EBITDA (resultat før skatt og avskrivninger), 1001 MNOK i 2018 mot 756 MNOK i 2017, en økning på 32 prosent.

Fornøyd med utviklingen

– Vi har igjen økt topplinjen med én milliard kroner, i likhet med de tre foregående årene. Våre organiske hoteller jobber meget bra. De har et solid fotfeste i sine lokale markeder, og i tillegg tar de markedsandeler. Med en tilvekst i porteføljen og fulle driftsår for hotellene vi åpnet eller renoverte i 2017, leverer vi også et EBITDA-resultat vi er svært godt fornøyde med, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels Torgeir Silseth, i en pressemelding.

– Samtidig ser vi en flott utvikling for våre franchisehoteller som samlet leverer en topplinje på over 2,4 milliarder, noe som er en vekst på 5,2 prosent, sier Silseth.

Inn på nye markeder

Gjennom selskapet Strawberry Living gikk man inn i markedet for langtidsutleie i 2018. Denne satsingen har resultert i en portefølje på 2700 leiligheter som hovedsakelig leies ut til bedrifter.

– Som selskap så ønsker vi å levere produkter tilpasset ulike gjester. Derfor opererer vi med tre kjeder og en samling frittstående hoteller. Samtidig ser vi en økende etterspørsel hos de som bor lenge hjemmefra. Disse har vi også et tilbud til nå, forteller Silseth.

Tar tilbake trafikken

I tillegg vokser distribusjonen i selskapets egne digitale kanaler kraftig, noe som medfører lavere provisjonskostnader til tredjepartskanaler.

– Det at vi satset på å utvikle egne digitale distribusjonskanaler, begynner vi å høste av nå. Distribusjonen i egne kanaler er vokst med nesten 80 prosent siden vi omstrukturerte i 2016. Vi ser også at å gjøre det smidigere for gjestene med digital inn- og utsjekk, mobile nøkler og snart muligheten til å velge rom selv, settes stor pris på av våre lojale medlemmer i Nordic Choice Club, sier Silseth.

Jubileumsåret 2018

I 2018 feiret Nordic Choice Hotels og UNICEF ti års samarbeid. Gjennom disse årene har hotellselskapet donert over 35 millioner kroner til hjelpeorganisasjonen.

– Det er takket være våre gjester og ansattes engasjement for en god sak at vi er en så stor bidragsyter for UNICEF. Gjennom vår Sweet Dreams Stay-kampanje, der gjestene kan takke nei til romvask når de bor flere netter, har vi alene donert sju millioner kroner i fjor. Dette går til å drive hjelpesentre for barn i Kambodsja som er utsatt for menneskehandel, forteller Silseth.

200 Choice-hoteller i 2019

Sammen med grunnlegger Petter A. Stordalen, står han foran et travelt 2019. 31. januar var den første av totalt seks planlagte hotellåpninger i år, da Quality Hotel The Mill i Malmö åpnet dørene. I Oslo alene skal man i år åpne både Clarion Hotel The Hub, som med 810 rom blir Norges største hotell, boutiquehotellet Amerikalinjen i det tidligere hovedkvarteret til Den Norske Amerikalinje, og Clarion Hotel Oslo, som blir nærmeste nabo til det nye Munchmuseet i Bjørvika.

– 2019 blir året hvor vi runder 200 hoteller i Nordic Choice. Totalt har vi offisielt 25 prosjekter med nesten 7700 rom på vei de kommende årene. Vi investerer faktisk langt mer enn vi tjener for tiden, men vi har tro på at vår businessmodell, der vi ikke bare er i markedet for å tjene penger, men også utgjøre en forskjell for både mennesker og miljøet, er den riktige i det lange løpet, sier Silseth.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS