Q-Meieriene og Mette Havre Nygård delte ut Matredderpris til ISS kantine i Nordeahuset. Ove Jarland Rød (fra venstre), Eirik Nordbye, Karin Petterson, Anders Midtlie, Pål Rasmussen, Mette Nygård Havre og Bent Myrdahl. (Foto: Q-Meieriene/Kavli)

ISS-kantine i Nordeahuset fikk Matredderpris

ISS-kantinen i Nordeahuset mottok denne uken Q-Meierienes matredderpris for det gode arbeidet de gjør i kampen mot matsvinn. Gjennom systematisk kommunikasjon har kantinen klart å engasjere og rekruttere tusenvis av matreddere.

Publisert

Sammen med Mette Nygård Havre, ildsjelen bak folkebevegelsen «Spis opp maten», delte Q-Meieriene ut Matredderprisen til ISS kantine i Nordeahuset. Kantineselskapet har over lengre tid utmerket seg gjennom sitt helhetlige arbeid for å redusere matsvinn.

Søkelys på de små tingene

– Vi har søkelys på de små tingene. I kantinen her på Nordeahuset har vi blant annet innført digitale vekter ved matavfallstasjonene. Når folk får veie og se hvor mye som ligger igjen på tallerkenen får en oppvekker og en liten dytt i riktig retning, forteller prisvinnerne.

Q-Sjefen, Bent Myrdahl, er imponert over hvor mye kantineselskapet har fått til ved å innføre enkle svinnreduserende tiltak.

– Dette viser at vi faktisk kan gjøre en stor forskjell med små og enkle grep. Dersom vi alle starter med å planlegge litt bedre og ta bevisste valg når vi kjøper mat og drikke, så kommer vi langt, sier han.

En kamp som engasjerer

Den aller første Matredderprisen ble delt ut i desember 2018. Siden den gang har utfordrermeieriet delt ut prisen til store og små matreddere rundt om i det ganske land.

– Det enkleste og beste vi alle kan gjøre for å bidra til et bedre miljø, er å spise opp maten vi forsyner oss med. Vi ønsker å bidra til å skape en varig holdningsendring hos folk flest, og er derfor glade for å ha bedrifter som ISS Kantine med på laget, sier markedssjef i Q, Pål Rasmussen.

Q-Meierienes matredderpris går til de, eller den, som gjør det lille ekstra i kampen for å redusere matsvinn. I april deler de ut selve hedersprisen, «Årets matredder», på Norges største matredderdag.

Vi tror ikke at vi klarer å skape en kultur for endring om vi kommuniserer med pekefinger. Vi velger heller å gi honnør til de som gjør noe bra, og inspirasjon til de som ønsker mer informasjon, sier Rasmussen.

Q-Sjef, Bent Myrdahl, sier at de stadig får innspill på sine nettmøter og i idébanken «Min Q-idé» som handler om å redusere matsvinnet.

– Mange av idéene vi får fra forbruker handler nettopp om å finne nye og innovative løsninger for å hindre matsvinn. Dette er en kamp som virkelig engasjerer, sier han.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS