Gründerne bak Sushibar+Wine, Anders Westerholm og Matti Sarkkinen. (Foto: Sushibar+Wine)

Åpner Norges første CO2-nøytrale sushirestaurant

Bærekraft er nok ikke det første du tenker på når du spiser sushi. Det ønsker den finske restaurantkjeden Sushibar+Wine å gjøre noe med når de åpner sin første Oslo-restaurant 2. mars.

Publisert
Sushibar+Wine åpner i Oslo mandag 2. mars. (Foto: Sushibar+Wine)

Sushibar+Wine er en kjede med fem restauranter i den finske hovedstaden. Nå tår de med seg sin kjærlighet for bærekraft, gode råvarer og nordisk design til Oslo – deres første restaurant utenfor hjemlandet. Her vil de bli Norges første CO2-nøytrale sushirestaurant.

Oslo et naturlig førstevalg

– Det er vanskelig for restauranter å skulle være klimanøytrale når man ikke kan kontrollere sine leverandører, men Sushibar+Wine viser at restauranter likevel kan gjøre en forskjell. De ble nylig første sushirestaurant i Finland til å motta den prestisjefulle ASC Chain of Custody-sertifiseringen, som stiller strenge krav til en bærekraftig produksjonskjede for råvarer, sier Anna Lemström i South Pole, en ledende global aktør på bærekraftige løsninger for bedrifter.

– I tillegg vil Sushibar+Wine, som eneste norske sushirestaurant, drive CO2-nøytralt. Vi håper dette blir et eksempel til etterfølgelse for andre restauranter, konstaterer Lemström.

Saken fortsetter under bildet

Gründerne Anders Westerholm og Matti Sarkkinen. (Foto: Sushibar+Wine)

Derfor valgte de Oslo For å oppnå en bærekraftig restaurantdrift følger Sushibar+Wine WWF sine retningslinjer* for ansvarlig anskaffelse av fisk. Norges status som ansvarlig fiskenasjon gjorde derfor Oslo til et naturlig førstevalg for Sushibar+Wines første restaurant utenfor Finland.

– Vi har lenge hatt et ønske om å utvide i Norden, og da føltes Oslo som et naturlig valg. Det er en fremoverlent, grønn og moderne by med en levende atmosfære, som passer perfekt med det vi som restaurant ønsker å være. I tillegg kommer vi nærmere vår hovedingrediens, ASC-sertifisert norsk laks, forteller, gründerne bak Sushibar+Wine, Anders Westerholm og Matti Sarkkinen.

Ny bransjestandard for sushi

Foto: Sushibar+Wine

De er samtidig tydelig på at bærekraft er mer enn riktig valg av råvarer.

– For oss er ikke bærekraft én enkelt handling, men et fundamentalt prinsipp som gjennomsyrer alt vi driver med. Det er alt fra å bruke bærekraftige ingredienser og ren energi, til å minimere matavfall, resirkulere alt, fremheve veganske alternativer og organiske viner samt vaske med miljøvennlige rengjøringsmidler. De utslippene det ikke er mulig for oss å kutte, kompenserer vi for gjennom bidrag til klimatiltak**, uttaler gründerne.

Samarbeider med Artek og Marimekko Restaurantens nordiske, estetiske fremtoning er utformet i samarbeid med Artek og Marimekko, to selskaper som deler samme kjærlighet som Sushibar+Wine for håndlaget, bærekraftig og nordisk design.

Saken fortsetter under bildet

Sushibar+Wine. (Foto: Sushibar+Wine)

– Vi i Marimekko forventer at samarbeidspartnerne våre lever etter de samme prinsippene som oss når det kommer til autentisitet, holdbarhet og bærekraftig bruk av ressurser. Derfor er vi stolte av å samarbeide med Sushibar+Wine i deres arbeid for å gjøre bærekraft til den nye bransjestandarden for sushi, sier Mika Ihamuotila, styreleder i Marimekko.

Den første Sushibar+Wine-restauranten åpner mandag 2. mars i Posthallen, Prinsens gate. Den andre restauranten vil åpne i Bogstadveien i løpet av mai. Begge restaurantene vil oppfylle ASC Chain of Custody-sertifiseringen for bærekraftig produksjon av fisk, WWFs retningslinjer for sjømat og South Poles retningslinjer CO2-nøytralitet.

Sushibar+Wine

Sushibar+Wine kombinerer høykvalitets sushi, skandinavisk design og organiske viner. Restauranten er basert på et nordisk konsept som respekterer matvarekildene og bærekraftige verdier.

Omsetningen til Sushibars Restaurants Finland Ltd var 4,6 millioner euro i 2019, og de hadde 69 ansatte. Kjeden har fem restauranter i Finland, og tilhører We Are Group, som eies av gründerne Anders Westerholm og Matti Sarkkinen.

* WWFs retningslinjer for sjømat

** Sushibar+Wine kompenserer for sine klimautslipp gjennom deltakelse i et program for bevarelse av regnskogen i Isangi, Kongo, hvor de bidrar til å beskytte en av verdens mest mangfoldige skogsområder mot avskoging.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS