Foodora leverte i snitt 7352 sushibiter hver eneste dag i 2020. (Foto: Foodora)
Foodora leverte i snitt 7352 sushibiter hver eneste dag i 2020. (Foto: Foodora)

Dette var nordmenns favorittmat i 2020

Foodora-budene syklet over to millioner kilometer med mat og varer i 2020. Det tilsvarer 52 ganger rundt jordkloden. Her kan du se hva nordmenn bestilte mest av og hvor de bestilte aller mest i det helt spesielle året 2020.

– Dette har vært et knalltøft år for både restaurantpartnerne og kundene våre. Vi har hatt en enda viktigere jobb å gjøre med å holde hjulene i gang. Det viser foodorarapporten at vi har klart, sier Carl Randers, fungerende leder for foodora Norge.

Selskapet lanserte kampanjen #støttlokale og nordmenn har helt siden utbruddet av pandemien bestilt mye mer fra den hardt pressede restaurantbransjen. Den årlige foodorarapporten viser at budene har vært rekordtravle.

7352 sushibiter hver eneste dag

– Alle har bestilt mer. Vi har i snitt levert 7352 sushibiter hver eneste dag, men det er noen som skiller seg skikkelig ut. Den ivrigste kunden i Norge bestilte mat 572 ganger i 2020 og årets aller største enkeltbestilling i Norge var på 78 burgere og 156 Coca-Cola, sier Randers.

Rapporten viser at burgeren beholdt posisjonen som nordmenns favorittrett bestilt hjem i 2020, godt hjulpet av spesielt mange bestillinger på søndager.

Burger på topp

Illustrasjonsfoto: Foodora
Illustrasjonsfoto: Foodora

Hele topplisten over nordmenns favorittmat i fjor er slik, ifølge foodora:

1) Burger. Favorittilbehøret var pommes frites og løkringer. Sylteagurk velges oftest bort.

2) Pizza. Margherita, pepperoni og parma var favorittene.

3) Sushi. Nordmenn bestilte aller mest tempura. Laks var den mest valgte fisken.

4) Indisk. De mest populære rettene var chicken tikka masala, butter chicken og palak paneer.

5) Asiatisk. Crispy duck var aller mest populær, men pad thai og wok kom også på pallen.

– Klassikerne holder stand på topplisten, men samtidig ser vi at folk stadig prøver nye ting. Jeg tror vi vil se nye retter kjempe om plasseringen fremover, sier Randers.

Oslo har fått tøffere konkurranse

Foodora har utvidet leveringsområdene i de største byene, og startet levering i seks helt nye byer i 2020.

Oslos innbyggere bestilte fortsatt aller mest mat i 2020, men har definitivt fått tøffere konkurranse. Dette var stedene som bestilte mest i forhold til innbyggertall:

1) Oslo

2) Kristiansand

3) Tromsø

4) Trondheim

5) Stavanger

6) Bergen

– Det er kjempemoro å se at folk bestiller så mye i byer vi er ganske nye i. Både Kristiansand og Tromsø er byer i kulinarisk verdensklasse, og vi er glade for at vi har kunnet gjøre det enklere å nyte fantastisk mat der gjennom pandemien, sier Randers.

Se mer matstatistikk og les hele foodorarapporten her

Foodora

Foodora er datterselskap av Delivery Hero, et online-matleveringsselskaper, med hovedkontor i Berlin.

Foodora ble etablert i Norge i 2015 og har de siste årene vokst eksponentielt, og leverer i dag mat fra over 1400 restauranter i Oslo, Bergen, Stavanger, Sandnes, Kristiansand, Trondheim, Lillestrøm, Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Porsgrunn, Skien og Tromsø.

I 2018 lanserte plattformen til et utvidet område rundt storbyene, der restaurantene selv står for leveransen, og i 2020 introduserte foodora levering fra butikker på plattformen for rask levering og ble med det Norges første aktør innen Q-handel.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS