Arkivfoto
Arkivfoto

Tre personer siktet av Økokrim etter hotellkonkurs

Konsernet bak Hotel Victoria i Hamar slått konkurs ble i juli 2020. Onsdag denne uka ble tre personer pågrepet og siktet av økokrim for grov økonomisk utroskap. De siktede ble fremstilt for fengsling i Oslo tingrett torsdag.

Økokrim utelukker ikke at flere personer kan bli pågrepet.

First-hotell frem til sommeren 2020

I fjor sommer ble det kjent at konsernet bak hotellet, Maribel, slått konkurs. Selskapet, som leide hotellet, hadde fram til da stått for driften av rundt 50 hoteller under merkenavnene First Hotels, Moxy og Courtyard by Marriott. Økokrim etterforsker mistanke om straffbare forhold som er avdekket under konkursbehandlingen av hotellkonsernet Maribel. I forbindelse med pågripelsene ble det foretatt ransakninger flere steder på Østlandet og Vestlandet, melder Hamar Arbeiderblad.

– Alvorlig samfunnsproblem, mener advokat

– Konkurskriminalitet er et samfunnsproblem som blant annet rammer kreditorene og svekker tilliten til næringslivet, og særlig alvorlig er det hvis man urettmessig tapper økonomien i et selskap som er i en sårbar økonomisk situasjon. Etterforskningen skal nå avklare om det har skjedd noe straffbart, sier førstestatsadvokat Bård Thorsen i en pressemelding.

Thon-hotell i dag

Hotellet i Strandgata er Hamars eldste hotell.

Etter at Maribel gikk til skifteretten i fjor sommer, havnet hotellet hos Nordic Choice Hotels og Norlandia Hotels. Høsten 2021 ble hotellet en del av porteføljen til Thon Hotels (franchisehotell), og har nå navnet Victoria Hotell Hamar.

Les også: Thon med nytt franchisehotell på Hamar

Les hele saken på H-A.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS