Irene Gundersen (fra venstre), Lasse A. Vangstein, Bent Martini, Tonje Alvestad Ytrebø, Johanna Hansli og Christian Gamsgrø hos Havila Kystruten tok imot prisen.
Irene Gundersen (fra venstre), Lasse A. Vangstein, Bent Martini, Tonje Alvestad Ytrebø, Johanna Hansli og Christian Gamsgrø hos Havila Kystruten tok imot prisen.

Havila, Strawberry og Sommerro til topps

Havila Kystruten er kåret til «Årets fergerederi med trafikk i eller til Norge» i 2023. Ellers vant Strawberry prisen for både årets hotellkjede i Norge og i Norden, mens Sommerro ble kåret til årets hotell i Norge.

Torsdag 11. januar feiret reiselivsbransjen seg selv under Grand Travel Awards på Wallmans i Oslo.

Det er en jury som velger de nominerte i hver klasse, og så er det ansatte reisebyråer som stemmer frem vinnerne i hver kategori. I kategorien «Årets fergerederi med trafikk i eller til Norge» gikk Havila Kystruten til topps.

De andre nominerte var Color Line, DFDS, Hurtigruten og Fjord Line.

– Anerkjennelse av jobben som gjøres

– Først og fremst er det veldig hyggelig at det aktører i reiselivsbransjen som stemmer oss frem. Det setter vi stor pris på. Samtidig er dette en anerkjennelse av jobben vi har gjort i en tross alt utfordrende oppstart, sier administrerende direktør Bent Martini, som sammen med gode kollegaer tok imot prisen på vegne av selskapet.

– Motivasjon for å jobbe enda hardere

Reiselivet er definert som en viktig eksportsatsning for Norge. Bransjen ble hardt rammet av koronapandemien, men er nå på vei tilbake til normalen.

Reiseliv er viktig for norsk verdiskaping. Vi bidrar til arbeidsplasser og vekst langs vårt langstrakte land, samtidig som folk fra alle verdenshjørner får oppleve alt det fantastiske Norge har å by på. At vi som bransje kan samles på en kveld som dette for å utveksle erfaringer og feire oss selv er veldig hyggelig, og denne prisen er en motivasjon til oss for å jobbe enda hardere for å tilby en unik opplevelse langs norskekysten, sier Martini.

Hotellvinnerne

Sommerro.
Sommerro ble kåret til årets hotell i 2023.

Her er noen av de andre bransjevinnerne under kåringen torsdag.

Årets hotellkjede i Norge: Strawberry

Årets hotellkjede i Norden: Strawberry

Årets hotellkjede internasjonalt: Marriott

Årets hotell i Norge: Sommerro

Sommerro til topps

Teamet på Sommerro kunne ta imot prisen som beste hotell i Norge.
Teamet på Sommerro kunne ta imot prisen som årets hotell i Norge.

Sommerro, som har vevd sin sjel inn i hver minste detalj, har på kort tid blitt Oslos nye "hot spot". Den prestisjetunge utmerkelsen som beste hotell i Norge, markerer resultatet av hardt arbeid og dedikasjon fra alle avdelinger på huset.

I fem år pågikk renoveringen av art deco-bygget Oslo Lysverker og Sommerro-kvartalet. Aspelin Ramm og Strawberry Brothers kjøpte bygget i 2017, og etter omfattende renovering og utbygging i samarbeid med Byantikvaren ble Sommerro klart for åpning i september 2022. Sommerro huser i dag seks restauranter, to barer, 231 hotellrom og suiter, møte- og selskapslokaler, kulturscenen Lysverket scene og 1400 km2 med moderne behandlingsrom, medlemsgym og det fredede Vestkantbadet. I april 2023 åpnet de også Villa Inkognito, en privat villa som ligger vegg i vegg med Sommerro.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS