Kinsarvik Fjordhotell blir et First-hotell.
Kinsarvik Fjordhotell blir et First-hotell.

First Hotels til Hardanger

Kinsarvik Fjordhotell i Hardanger blir nå til First Hotel Kinsarvik.

Publisert

Med utsikt over Hardangerfjorden på den ene siden av hotellet, og til Hardangervidda på den andre, ligger First Hotel Kinsarvik midt i hjertet av vakre Hardanger.

– Dette er et hotell med historie og sjel. Det har fantastisk beliggenhet, og vi er svært glade for å ønske Hylco Disselhorst og hans team velkommen til First Hotels, sier administrerende direktør i hotellkjeden, Roar Ingdal i en pressemelding.

First Hotel Kinsarvik er den tredje norske signeringen hotellkjeden gjør i 2016.

First Hotels etablerer seg i Kinsarvik i Hardanger når Kinsarvik Fjordhotell blir til First Hotel Kinsarvik.
First Hotels etablerer seg i Kinsarvik i Hardanger når Kinsarvik Fjordhotell blir til First Hotel Kinsarvik.

Unik historie

Som mange av de ærverdige hotellene langs kysten, hadde også First Hotel Kinsarvik en forsiktig start. Opprinnelig var dette nemlig bygdas kolonialforretning. Men eierne, familien Hus, leide også ut noen rom i andreetasje til bygdas gjester.

– Dette var ikke en uvanlig kombinasjon, og det var først på 60-tallet at bygningen ble klassifisert som hotell, forteller medeier og direktør for hotellet, Hylco Disselhorst.

Etter hvert som flere og flere fikk øynene opp for den fantastiske naturen og kulturen i Hardanger, ble også kravet om et ordentlig hotell større.

– Den siste delen av hotellet ble bygget i 1976, og bygningen har gjennomgått en rekke oppgraderinger siden den gang. Sist nå i år da vi pusset opp resepsjonen og terrassen, sier Disselhorst.

Lei av å stå alene

Hotellet har tidligere vært tilknyttet Best Western-kjeden, og het da Best Western Kinsarvik Fjordhotell men de siste fem årene har hotellet vært uten kjedetilknytning. Hotelldirektøren er nå glad for å bli en del av en større enhet.

– Det er ingen tvil om at det både er tungt og kostbart å i dag være et frittstående hotell. Vi ser frem til å dra nytte av blant annet de tekniske løsningene, distribusjons- og salgsapparatet til First Hotels og tror på et langt og godt samarbeid, sier Disselhorst.

Han får støtte av Ingdal som tror hotellet vil passe godt inn i den eksisterende porteføljen.

– Ikke bare skal vi bli større med flere sentrale hotell i de største byene i Norden; vi ønsker også å tilby våre gjester opplevelser utenom det vanlige på fantastiske destinasjoner rundt om i distriktene. Og det vet jeg de vil få på First Hotel Kinsarvik, sier Ingdal.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

First Hotel Kinsarvik

Antall rom: 70

Aktiviteter: Familiepark, gokart-bane, airlift, sidersmaking og guidede turer på Folgefonna og Hardangervidda.

Åpent: April til november

Fasiliteter: Restaurant, bar, terrasse, dansesal og kurs- og konferanselokaler.

Attraksjoner: Kort avstand til blant annet Kinsarvik Kirke (steinkirke fra rundt år 1150), «de fire fossene» (Tveitafossen, Nyastølsfossen, Nykkjesøyfossen og Søtefossen), isbreen Folgefonna, Hardangervidda og Vøringsfossen (cirka 50 minutters kjøretur fra Kinsarvik).

Beliggenhet: cirka 40 minutters kjøretur fra Odda og cirka 45 minutters fra Voss. 

First Hotels

First Hotels ble etablert i 1993, og er med drøyt 60 hoteller en av Nordens ledende hotellkjeder.

Kjeden har 10 hoteller i Norge, 39 hoteller i Sverige og 12 hoteller i Danmark, samt ett hotell på Island.

I porteføljen er anerkjente hotell som First Hotel Reisen i Stockholm, First Hotel G i Göteborg, First Hotel Grims Grenka i Oslo og First Hotel Mayfair i København.

I tillegg har kjeden 32 hoteller i Spania gjennom samarbeidet med Petit Palace.

Les mer på Firsthotels.no

Powered by Labrador CMS