Fra First Hotel Raftevold. (Foto: Hotellet)

Ny eier for First Hotel Raftevold

Havila Holding styrker sin reiselivssatsing, og kjøper First Hotel Raftevold i Hornindal i Sogn og Fjordane. Selskapet eier fra før Hotell Ivar Aasen i Ørsta, samt 45 prosent i Thon Hotel Fosnavåg. Nå satser de videre med hotell nummer tre i regionen.

Publisert
First Hotel Raftevold. (Foto: First Hotels)

– Med kjøpet av First Hotel Raftevold får vi en god reiselivsakse mellom Fosnavåg, Ørsta og Hornindal, der vi kan tilby fjell, fjord og fjære, sier to av de nye eierne i Havila Holding, Hege Sævik Rabben og Vegard Sævik.

Synergier

Dei ser frem til å ta over et hotell med god drift og gode fremtidsutsikter og muligheter.

Jens Brokman (til venstre) som har eid og drevet First Hotel Raftevold, sier at å selge til Havila Holding betyr en god og trygg fremtid for hotellet, bygda og de ansatte. Her sammen med Gunther Dahler, som har vært rådgiver for Havila Holding i kjøpsprosessen. (Foto: First Hotel Raftevold)

– Hotellet ligger midt i en ettertraktet reiselivsregion med kort avstand til flere populære turistmål. De siste årene er alle rommene pusset opp. Driften er god, og der er mange bestillinger både for i år og neste år. Havila Holding har alt erfart nytten i samspillet ved å ha to hoteller i regionen. Nå styrker vi synergiene med det tredje hotellet. Vi har mer å spille på inn mot de store reiselivsaktørene, og hotellene kan også dra gjensidig nytte av hverandre ved å samarbeide på ulike områder, uttaler de to.

God og trygg framtid

Det er Jens Brokmann som har eid og drevet hotellet de siste årene. Han skal hvert flytte tilbake til familien i Tyskland, og sier det er vemodig å selge etter år med god utvikling og doblet omsetning.

– Men å selge til Havila Holding betyr en god og trygg fremtid for hotellet, bygda og de ansatte. Jeg valgte ikke det høyeste budet, men tenkte på hvordan hotellet skal drives og utvikles. Nå får hotellet eiere som er med på å ta samfunnsansvar, sier Brokmann.

Per Sævik og Havila Holding har bygd mange arbeidsplasser innen maritime næringer. Nå satser de også på reiseliv med disse tre hotellene, passasjertransport og hotell på Færøyane, turisttrafikk med «The Fjords», og turistferjer via Fjord1, flytransport i Widerøe og sjølvsagt Kystruten fra 2021.

– Reiselivsnæringen er i vekst, og alle faktorer peker på at Norge vil ta sin del av veksten og mer til. Den veksten vil vi være med på, og skape aktivitet og arbeidsplasser, uttaler Per Sævik.

Videre satsing

Havila Holding tar over driften av hotellet i dag, onsdag 2. mai 2018, men Jens Brokmann blir fortsatt med en tid fremover som vertskap sammen med resten av staben som er på hotellet.

Framover skal det blant annet satses videre på å utvide og forlenge turistsesongen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS