Illustrasjonsfoto: Morten Holt
Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Koronaviruset preger flytrafikken i Norge

Koronaviruset påvirket avslutningen på februar for flytrafikken i Norge, og viser en trafikknedgang så langt i mars.

Publisert
Illustrasjonsfoto: Morten Holt
Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Det første tilfellet av korona-viruset i Norge ble bekreftet på kvelden 26. februar 2020, og flytrafikken gikk umiddelbart ned med fem prosent de siste dagene av februar. Denne trenden har fortsatt, og den første uken av mars var det en tydelig nedgang i den totale trafikken på Avinors flyplasser.

– Vi ser en klar nedgang i flytrafikken i begynnelsen av mars, og vi venter at dette vil fortsette så lenge vi har situasjonen med koronaviruset, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Krevende situasjon for luftfarten

Han sier at dette er en krevende situasjon for luftfarten i både Norge og internasjonalt. og ber reisende forholde seg til råd fra norske helsemyndigheter.

– Det er nedgang i flytrafikken i hele verden og det er vanskelig å angi eksakt hvor lenge denne trafikknedgangen vil fortsette. Det vi vet er at det er vesentlig færre reisende til og fra norske flyplasser enn hva som er normalt, og årsaken er koronaviruset. Derfor vil vi oppfordre alle reisende til å sette seg godt inn i de råd som kommer fra norske helsemyndigheter slik at man er godt forberedt før man skal ut og fly.

Trafikkutvikling fremover og tiltak mot korona

Basert på siste ukers utvikling må det forventes nedgang i flytrafikken fremover, både på innenriks og utenriks trafikk.

Det er sentrale myndigheter ved Folkehelseinstituttet, Helse- og omsorgsdepartementet og Helsedirektoratet som utarbeider nasjonale føringer og tiltak ved norske flyplasser og grenseoverganger. De nasjonale myndighetene er også i kontakt med internasjonale fora og myndigheter.

– Vi har iverksatt tiltak ved våre flyplasser i henhold til Folkehelseinstituttets rutiner for varsling og håndtering av passasjer med mistenkt koronavirus (2019-nCoV) på fly og flyplasser i Norge. Lufthavnene våre har oppdatert sine beredskapsplaner for pandemi, og er i dialog med lokale helsemyndigheter. Det er lokal kommuneoverlege som har smittevernansvaret for hendelser ved lufthavnene, sier Falk-Petersen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS