Et 12 etasjer høyt tilbygg til dagens Scandic City i Fredrikstad trekkes over en liten del av dagens seks etasjer høye hotellbygg. (Illustrasjon: Bjar Arkitekter)
Et 12 etasjer høyt tilbygg til dagens Scandic City i Fredrikstad trekkes over en liten del av dagens seks etasjer høye hotellbygg. (Illustrasjon: Bjar Arkitekter)

Stor hotellutbygging i Fredrikstad

Scandic City er en «institusjon» i Fredrikstad, men har de siste årene fremstått litt «slitent». Men nå skal det bli vei i vellinga. Det foreligger nemlig planer om en utbygging til over 100 millioner kroner.

Publisert

Familien Bøckmann har planene klare for en stor oppgradering av City-kvartalet i Fredrikstad sentrum.

I dag har Scandic City 110 hotellrom, og etter den planlagte utbyggingen vil hotellet få minst 160 rom.

12 etasjer

Den gamle bebyggelsen langs Bryggeriveien skal rives, og erstattes av et hotelltilbygg med 12 etasjer. Bøckmann regner med å bruke over 100 millioner på prosjektet, skriver Fredriksstad Blad.

– Vi ser for oss en severdighet, et bygg som kommer til å bli veldig synlig i bybildet. Det er sånn vi mener det er naturlig at det skal være akkurat der, sier administrerende direktør i Brødr. Bøckmann, Arild Bekken, til avisen.

6000 nye kvadratmeter

Det planlagte nybygget vil få en grunnflate på rundt 500 kvadratmeter, og vil totalt bli på over 6000 kvadratmeter.

Dagens hotellbygg vil altså bli stående, mens den relativt nye restaurantdelen til City Bar & Spiseri mot Bryggeriveien vil bli revet.

Planen er å rive den gamle bebyggelsen i to etasjer fra nybygget der Espresso House holder til og bort til krysset Bryggeriveien/Gunnar Nilsens gate. Dette skal erstattes med et 12 etasjer høyt bygg. I nybygget ser Bøckmann for seg en konferansesal i to etasjer i andre og tredje etasje. Videre blir det hotellrom videre opp til og med 12. etasje. Den største konferansesalen blir om lag 500 kvadratmeter stor.

Håper på fortgang

Bøckmann Eiendom regner med å levere inn søknad om prosjektet til Fredrikstad kommune i løpet av kort tid, og eier Gunnar Bøckmann håper at det blir fortgang i sakene slik at byen får et nytt storhotell på plass.

Les hele saken på F-b.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS