Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Konferanse om fremtidens mat

Future Foods, konferansen for plantebasert og fremtidens mat, arrangeres både fysisk og digitalt 22. september.

Publisert

– Tiden vi er inne i nå er krevende for mange i mat- og serveringsbransjen. Samtidig vet vi at tøffe tider også kan gi inspirasjon til fornyelse og vi mener at det derfor er spesielt viktig at vi arrangerer Future Foods nå, sier Heidi Røneid fra Oslo Vegetarfestival, som arrangerer konferansen.

Konferanse for plantebasert og framtidens mat

Heidi Røneid. (Foto: Privat)
Heidi Røneid. (Foto: Privat)

Future Foods er en konferanse for plantebasert og framtidens mat. Her blir det foredrag om hvordan man kan lage plantebaserte produkter av nordiske råvare og hva som er grunnen til at særlig de yngre velger mer plantebasert.

– Vi ønsker også at deltakerne skal lære av andres erfaringer og har invitert universitetet i Cambridge til konferansen. De skal snakke om hvordan de reduserte CO2-utslippene med 40-80 prosent på sine serveringssteder ved å kutte visse råvarer fra menyen og plassere matvarene de ønsket at besøkende skulle spise på utvalgte steder, sier Røneid.

Det blir også foredrag om kjøtt dyrket i laboratorier.

Hvilke muligheter?

– Vi skal få høre hvor langt utviklingen har kommet nå, hva vi kan forvente oss i framtiden og økonomiske muligheter innenfor denne industrien. Hvis dette blir så stort som flere spår gjelder det å være forberedt så man kan ta del i markedet på riktig tidspunkt, sier Røneid.

Konferansen skulle gått av stabelen i april, men på grunn av korona og myndighetenes restriksjoner ble konferansen utsatt til september.

– Vi har tilpasset oss den nye tilværelsen og arrangerer konferanse med begrenset antall deltakere, så vi er godt innenfor myndighetens krav. I tillegg er det nå mulig å følge konferansen online, så enda flere kan lære og bli inspirert, uten å reise til Oslo, sier hun.

Future Foods arrangeres på Gamle Museet konferansesenter i Dronningens gate 4 i Oslo tirsdag 22. september fra 09.00 til 16.00 (registrering fra 08.30)

Les mer på Futurefoods.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS