Den svenske stjernekokken Frida Ronge inntar takterrassen til Sommerro og åpner i september 2022 restauranten TAK. (Foto Lars Petter Pettersen)

Skal lede restauranten på Frogners første takterrasse

Den svenske stjernekokken Frida Ronge inntar Sommerros og Frogners tak med norske matskatter tilberedt med japanske teknikker.

TAK, som er under bygging, får 360 graders utsikt over byen, fjorden og marka. (Foto Lars Petter Pettersen)

Restauranten TAK Oslo, på toppen av Sommerrokvartalet på Solli plass, får 360-graders utsikt over byen, fjorden og marka.

Ronge høstet stående applaus fra svenske matanmeldere da TAK Stockholm åpnet i 2017. Restauranten på toppen av Brunkebergtorg høster fortsatt priser og er blitt en favoritt for alle som ønsker store matopplevelser med en utsikt som matcher.

– Jeg er Frida Ronges første blodfan

Takterrasse Sommerro og utearealer bolig. (Illustrasjon/foto: LPO Arkitekter)

– Jeg er stolt av å kalle meg Frida Ronges første blodfan. Jeg spurte henne først om å lage sushibaren på Post-hotellet i Gøteborg, og visste hun ville skape magi med helt frie tøyler på restauranten i Stockholm. På TAK klarer hun å kombinere høytidsstemning på tallerkenen med en uformell godstemning rundt bordene. Jeg gleder meg til flere får smaken på TAK i Oslo, sier grunnlegger av Nordic Choice Hotels og en av byggets eiere, Petter Stordalen.

Stor fascinasjon for det japanske kjøkken

Frida Ronge har stor fascinasjon for det japanske kjøkken. (Foto Lars Petter Pettersen)

Frida Ronge har en spesiell forkjærlighet for sjømat og tradisjonelle råvarer. Hun er fiskehandlerdatter, ambassadør for bærekraftig fiske for MSC (Marine Stewardship Council), og har gjennom sine mange tv-opptredener i Sverige løftet frem uutnyttede matfisker og kortreiste råvarer.

Konseptet TAK er et resultat av Ronges store fascinasjon for det japanske kjøkken. Hun har spesialisert seg på å kombinere nordisk tradisjonsmat og tusen år gamle japanske teknikker, som for eksempel japansk gari med syltet kålrot istedenfor ingefær.

Nå ser hun frem til å finne frem til særegne norske råvarer og presentere dem på en måte som vil både overraske og begeistre. Det starter med en smaksreise blant norske produsenter.

Jakten på norske råvarer

Takterrasse restaurant og bar Sommerro. (Illustrasjon/Foto: LPO Arkitekter)

– Jeg er ekstremt heldig som får dra på skattejakt i matlandet Norge, med smaken av fjord og fjell. Brunost og tørrfisk er for meg supereksotisk, men jeg elsker også norsk havfersk sjømat, unike oster og saktevoksende grønnsaker. Nå gleder jeg meg til å møte alle de som brenner for gode råvarer produsert på lag med naturen, sier Frida Ronge.

På toppen av Frogner

Det er stor aktivitet i Sommerrokvartalet om dagen. Det hele skal stå ferdig i september 2022. (Foto: Morten Holt)

TAK Oslo vil ligge i rotunden på toppen av Sommerro. Restauranten får plass til 100 gjester inne. På takterrassen utenfor kommer grill, cocktailbar, helårs sauna og svømmebasseng. Hele bygget vil huse hotell, restauranter og møteplasser, kino, konsert- og kulturscener, samt et nyrenovert Vestkantbadet utvidet med et større gym- og velværeområde.

– I et så spektakulært lokale, er det lett å lage en turistattraksjon. Men med Fridas TAK håper vi å skape et sted også naboer og Oslofolk vil komme tilbake til, igjen og igjen, sier hotelldirektør på Sommerro, Jarle Moen.

Hele kvartalet åpner dørene – og taket – 1. september 2022.

Sommerro

Sommerro åpner 1.september 2022

Eiere av bygget er Strawberry Brothers 50%, Aspelin Ramm 50%

Hotellet skal driftes av Nordic Hotels & Resorts

Stort fokus på helse og trening. Vestkantbadet blir restaurert med basseng og badstuer, flere behandlingsrom og et stort treningssenter. Totalt 1400m2

Frogners første takterrasse med basseng, sauna, restaurant og bar

En kulturscene for opptil 200 gjester

Krohgsalen opptil 150 personer og flere styrerom

4 restauranter og 2 barer

Villa Inkognito, en tilhørende villa med 11 rom og suiter

242 hotellrom som består av flere kategorier

Bygget og interiøret er fra Art Deco perioden 1925-1935

Arkitekter er LPO Arkitekter

Interiørdesignere er GrecoDeco

Frida Ronge er for tiden å se i svenske «Kokkarnas Kamp» på Tv4, der også Petter Stordalen er gjest og forteller om TAK

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS