Frokosten på Scandic Elgstua i Elverum er Hedmarks beste. (Foto: Morten Holt)

Scandic med fem nye fylkesvinnere

Scandic Hotels gjorde rent bord i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. Nå er det også klart at hotellkjeden vinner i fem nye fylker i «Twinings Best Breakfast» 2019. Dessuten seirer Thon Hotel Høyers i Telemark.

Publisert
Scandic dominerer frokostkåringen så langt. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic Byparken i Bergen går seirende ut i Hordaland, Scandic Maritim Hotel i Haugesund tar seg av Rogaland, mens Scandic Ambassadeur Drammen er fylkesvinner i Buskerud. Dessuten vinner kjeden begge innlandsfylkene; Scandic Elgstua vinner i Hedmark, som de har gjort siden åpningen, og Scandic Valdres på Fagernes vinner i Oppland.

– Våre medarbeidere står på sent og tidlig for å videreutvikle og forbedre frokosttilbudet. I år har vi blant annet utvidet satsingen på veganske og grønne alternativer i våre frokostbuffeer. Det er fordi vi ønsker at alle, uansett diett eller matintoleranser, skal få en god start på dagen. Jeg er veldig stolt over at arbeidet bærer frukter. Det er veldig gøy å se at vi nok en gang befester vår posisjon som ledende i landet på frokost. Dette er helt klart en velfortjent anerkjennelse til alle våre medarbeidere som gjør en fantastisk innsats for at våre gjester skal få den beste starten på dagen​, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Utmerkelse for god frokost

I noen fylker er konkurransen ekstra tett, og da kan det også utstedes en «utmerkelse for fremragende frokost» til et hotell som ikke vinner fylket sitt, men som blir med videre og har mulighet til å kvalifisere seg til finalen på lik linje med fylkesvinnerne.

I Hordaland fikk både Hotell Norge by Scandic og Thon Hotel Rosenkrantz Bergen denne utmerkelsen, og kjemper videre for å nå semifinalen. I Rogaland får Thon Hotel Stavanger samme utmerkelse, mens nyåpnede Wood Hotel i Brumunddal også er med videre.

Scandiv Byparken i Bergen er fylkesvinner i Hordaland. (Foto: Scandic Hotels)

I Oppland er Hafjell Hotell, som tidligere har vært fylkesvinner flere ganger, og gjengangeren Nythun Høyfjellshotel med videre med sin fremragende frokost.

Hordaland

Scandic Byparken, Bergen

Scandic Maritim Hotel i Haugesund vinner i Rogaland igjen. (Foto: Scandic Hotels)

Andre fremhevede: Hotell Norge by Scandic, Thon Hotel Rosenkrantz Bergen

– Jeg er svært stolt og ydmyk over at vi har fått denne seieren i år igjen. Dette betyr mye for oss. All ære til våre fantastiske medarbeidere som deler en vilje og et ønske om at vi skal ha Hordalands beste frokost til enhver tid. Vi har et stort fokus på lokale matvarer og et bredt utvalg av allergivennlig og vegetariske alternativer på frokosten. Jeg tror summen av dette gjør at vi får et mangfold på frokosten som gjestene våre setter pris på, sier hotelldirektør på Scandic Byparken, Birgitte Markussen Sulen.

Rogaland

Scandic Ambassadeur Drammen er fylkesvinner i Buskerud. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic Maritim Hotel Haugesund

Scandic Elgstua er fylkesvinner i Hedmark. (Foto: Morten Holt)

Andre fremhevede: Thon Hotel Stavanger

– Jaaaaaa! Vi er best i Rogaland igjen. Superstolt av alle mine fantastiske kollegaer, skriver hotelldirektør på Scandic Maritim, Reidar Westre, på sine Facebook-side.

Buskerud

Scandic Valdres på Fagernes er fylkesvinner i Oppland. (Foto: Morten Holt)

Scandic Ambassadeur Drammen

Hedmark

Thon Hotel Høyers er fylkesvinner i Telemark. (Foto: Thon Hotels)

Scandic Elgstua, Elverum

Andre fremhevede: Wood Hotel, Brumunddal

«Seks strake seire for Scandic Elgstua. En stor gratulasjon til alle våre flotte ansatte på Scandic Elgstua, som nok en gang har vunnet prisen Twinings Best Breakfast, som fylkesvinner i Hedmark. En flott prestasjon og en finfin innsats av dere alle, Juryen har vektlagt både smak, presentasjon, service, tilstedeværelse, egen produksjon og den gode frokostopplevelsen», skrives det på Facebook-siden til Scandic Elgstua.

Oppland

Scandic Valdres, Fagernes

Andre fremhevede: Hafjell Hotell, Nythun Høyfjellshotel

Telemark

Thon Hotel Høyers, Skien

– Tusen takk til alle ansatte for en fantastisk jobb med frokosten ved Thon Hotel Høyers. Mat er et satsingsområde for oss og vi legger stor vekt på frokost og selskapsservering. Kjøkkensjefen og restaurantsjefen har bygget et team rundt seg som nå virkelig leverer i tråd med våre og kjedens målsettinger med god mat og arbeidsglede i sentrum, sier hotelldirektør på Thon Hotel Høyers, Christer Lampi Sørensen.


Tidligere er disse fylkesvinnerne klare

Sør-Trøndelag

Scandic Nidelven, Trondheim

Andre fremhevede: Britannia Hotel

Nord-Trøndelag

Scandic Hell, Stjørdal

Møre og Romsdal

Scandic Seilet, Molde

Andre fremhevede: Scandic Parken Ålesund

Sogn og Fjordane

Scandic Sunnfjord, Førde

Les også: Scandic dominerer i Midt-Norge og på Nord-Vestlandet

Finnmark

Thon Hotel Kirkenes

Troms

Thon Hotel Harstad

Andre fremhevede: Scandic Ishavshotel

Nordland

Thon Hotel Lofoten, Svolvær

Les også: Thon Hotels fester frokostgrepet i nord

«Vi ønsker først å berømme alle dem der ute som gjør en stor innsats for at hotellgjester i Norge kan nyte en fantastisk frokost. Nivåene på hotellfrokosten er meget høyt, og her blitt stadig bedre de siste årene. Det er et bredt spekter av gode frokoster, og mange fine opplevelser som venter gjestene», heter det fra Haugen-Gruppen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2018

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2018.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo 3) Scandic Nidelven, Trondheim og The Thief, Oslo. Hederspris: Roger Johansen, Scandic Hell Hotel.

2017: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Thon Hotel Rosenkranz, Bergen. Hederspris: Bengt Bjørsvik, Scandic Byparken, Bergen.

2018: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Scandic Hell Hotel. Hederspris: Zoltan Berkes, Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo.

2019: ?

Powered by Labrador CMS