Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Buffet-forbudet oppheves

Nye koronaregler fra 15. juli gjør at det igjen blir lov å servere mat som buffet i for eksempel hoteller og kantiner.

Næringsminister Iselin Nybø (V) til VG at hun mener at opphevingen av forbudet vil gjøre livet enklere for hoteller som igjen kan tilby gjestene bedre valgmuligheter i serveringen.

– Jeg tror folk kommer til å være fornøyde med at enda mer av normaliteten kommer tilbake igjen. Nå er vi inne i en sesong der folk er på ferie med de gledene og godene det innebærer, sier hun til avisen.

Fortsatt strenge regler

Når det nå igjen kan serveres buffet, er det fortsatt en del ting som er viktige å ta hensyn til.

Helsedirektoratet vil de nærmeste dagene utarbeide mer nøyaktige detaljer, og det må fortsatt være en meter mellom gjestene og god håndhygiene.

Hotelldirektør på Scandic Meyergården Hotel i Mo i Rana, Ove Bromseth, ser nå frem til å få nærmere detaljer, slik at frokosten kan gå tilbake mot det normale.

– I første omgang må vi bli kvitt alt det ferdigpakkede, så jeg antar at det i en overgangsfase etter 15. juli vil bli en kombinasjon av ferdigpakkede løsninger og den ordinære buffeten, sier Bromseth.

Flere liker frokostløsningen uten buffet

Nå spørs det hvordan dette løses.

Mange hotelldrivere som Horeca har snakket med denne sommeren, er veldig fornøyd med sine løsninger under koronakrisen.

Enkelte mener sågar at frokostløsningene som er tatt i bruk er bedre og mer hygieniske enn den tradisjonelle frokostbuffeten.

Les også: Slik løses frokosten i sommer (eksempler på frokostservering på mange norske overnattingssteder)

Positive

Jeg er positiv til at forbudet oppheves, sier konserndirektør for hotell og restaurant i Olav Thon Gruppen, Morten Thorvaldsen, til VG.no.

Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, mener tiltaket er godt nytt for reiselivet:

– Dette er et steg i retning av normal drift vi har etterlyst lenge, og som er veldig positivt for bransjen. Det gir reiselivet muligheten til å levere et mer fullverdig produkt til sine kunder, sier Krohn Devold.

Har vist stor kreativitet

Krohn Devold påpeker at veldig mange hoteller og serveringsbedrifter har vist stor kreativitet i måten de har løst matservering på i korona-tiden, samtidig som at de har ivaretatt hygiene- og smittevernhensyn. Hun sier at opphevingen imidlertid vil gjøre hotellfrokoster og andre konsepter betydelig enklere å gjennomføre. I tillegg tror hun kundene vil ønske vedtaket velkommen:

– Mange nordmenn har nok savnet den tradisjonelle hotellfrokosten, så det passer jo fint å få buffeten tilbake midt i fellesferien, sier Krohn Devold i en pressemelding.

– Bør åpne for større konferanser

Etter at Helsedirektoratet også oppmyket reglene for kollektivtrafikk, sier Krohn Devold at myndighetene bør åpne for større konferanser.

– I en stor konferansesal kan man legge til rette for trygge samlinger. Smittesporing mye enklere der enn på t-banen. På konferanse har man kontaktdata på deltagerne, og kan plassere alle på bestemte plasser, påpeker Devold.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS