Scandic Nidelven. (Foto: Morten Holt)

Scandic Nidelven vant frokostkåringen - knepent

Ingen klarte å knekke Nidelven-koden denne gangen heller, men nå puster Britannia Hotel Scandic Nidelven i nakken. Men Scandic Nidelven er fortsatt Norges beste frokosthotell.

Publisert
Food & Beverage-manager på Scandic Nidelven, Espen Teigseth, hotelldirektør på Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal og Stephen Twining. (Foto: Haugen-Gruppen)

Britannia Hotel, som gjenåpnet 1. april i år, er allerede i den norske frokosttoppen. Nabohotellet Scandic Nidelven har stort sett vært enerådende på topp siden starten (bortsett fra at Thon Hotel Lofoten i Svolvær har vunnet en gang), sikret seieren nok en gang.

– At Scandic Nidelven nok en gang troner på toppen i denne konkurransen er ikke annet enn imponerende og velfortjent. I Scandic har vi i mange år hatt et sterkt fokus på å servere gjestene våre den beste frokosten i Norge, sier noe om den sterke frokostkulturen vi har i hele Scandic-kjeden, sier direktør for mat og drikke i Scandic, Helene Skjenneberg.

Scandic Nidelven byr fortsatt på landets beste hotellfrokost. (Foto: Morten Holt)

Tar frokosten til nye høyder

Mer enn 400 frokoster i hele Norge er vurdert i kåringen av landets aller beste hotellfrokost. Med årets seier har Scandic Nidelven vunnet kåringen hele 13 ganger i løpet av de 15 årene konkurransen har eksistert. For hotelldirektør på Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal, betyr det likevel ekstra mye å få seierspokalen i år.

– I år kjenner jeg at prisen også varmer litt ekstra, da vi har mange nye ansatte på teamet, inkludert ny frokostansvarlig, ny kjøkkensjef og ny direktør for mat og drikke. Jeg tror at kombinasjonen av nye krefter sammen med våre erfarne frokosthelter, har løftet oss til nye høyder, både når det gjelder service og utvikling, sier Vassdal.

Tidenes yngste kjøkkensjef

Food & Beverage-manager på Scandic Nidelven, Espen Teigseth, hotelldirektør på Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal og Stephen Twining. (Foto: Haugen-Gruppen)

I en alder av 25 år er Martin Trana Flak tidendes yngste kjøkkensjef på Scandic Nidelven. Med det følger et stort ansvar. Siden han inntrådte stillingen i februar i år, er det likevel samtalene med gjestene som har gjort størst inntrykk.

– Det er først og fremst en ære å få jobbe med Norges beste frokost. Det er utrolig inspirerende å få jobbe i en hotellkjede der frokostkulturen er så sterk, og med et team som er så fremoverlent og lidenskapelig opptatt av god frokost. Jeg elsker å ha kontakt med alle de flotte leverandørene våre som gjør det mulig å holde på med frokost på dette nivået. Det beste med jobben er nok likevel alle de gode samtalene med gjestene våre ved Nidelven, forteller Flak.

Norges beste frokost skal bli enda bedre

Scandics prisbelønnede frokost. (Foto: Marius Rua)

Med en årlig målsetning om 30 prosent fornying og utvikling av Norges beste frokost, sørger Scandic Nidelven for at gjestene hele tiden får nye og spennende frokostopplevelser. Vassdal tror det har vært avgjørende for at hotellet har klart å hevde seg i frokostkåringen gang på gang.

– Skal dunå til topps i en kåring som dette, kreves kontinuerlig utvikling. Derfor arbeider vi hele tiden med å gjøre Norges beste frokost enda bedre. I år har vi blant annet fått en helt ny vegansk frokostbuffet, en ny og utvidet vaffelstasjon og et enda bedre tilbud i vår barista bar. I tillegg fokuserer vi på lokale og kortreiste råvarer og utvikler våre egne produkter i samarbeid med lokale leverandører. Nylig lanserte vi blant annet et eget knekkebrød i samarbeid med Lykkemat i Selbu, som er laget på surdeig med norsk svedjerug og kjerner, sier Vassdal.

Saken fortsetter under bildet

Britannia Hotel har landets nest beste hotellfrokost - bare et halvt år etter gjenåpning. (Foto: Wil Lee-Wright, arkiv)

I tillegg til nye og spennende produkter på menyen, har også frokostsalen på Scandic Nidelven fått seg et løft.

– I år har vi også fremhevet våre virkelige frokosthelter, alle våre fantastiske ansatte, med bilder og beskrivelser av dem som nå pryder frokostrestauranten vår. Dermed kan gjestene våre bli enda bedre kjent med menneskene bak Norges beste frokost, sier Vassdal.

Dette er juryens begrunnelse for å gi Scandic Nidelven seieren nok en gang: En frokost som har mye å gi til alle, og som ivaretar ønskene til et bredt spekter av gjester. Alltid hyggelig stemning, og lokaler som er blitt romslige og hyggelige. God og bredt utvalg og en imponerende evne til å fornye seg hele tiden, noe som har vært avgjørende for at de fortsatt er vinnere. Flinke til å vise gjestene oppmerksomhet, samtidig som de tilpasser seg deres behov. Flinke til å finne de spesielle og lokale leverandørene, og høy kvalitet på maten.

Sølv tl Britannia Hotel i Twinings Best Breakfast 2019. De som representerte Britannia var Stefi Woldseth, Vibeke Kjøl Wåde og Øyvind Tiller. Till høyre Stephen Twining. (Foto: Haugen-Gruppen)

Britannia Hotel på gang

Østlandets beste frokost: Frokosttallerken på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo. (Foto: Thonhotels.no)

De som sto bak Nidelvens vinnerfrokost, Mikael Forselius og Bjarte Gjerde, har begge vært sentrale i gjenoppbyggingen av Britannia. Og frokosten blir selvfølgelig satt i høysetet.

Britannia Hotel hadde nyåpning i vår etter en meget omfattende oppussing, og bidrar til å videre befeste Trondheim sin posisjon som frokostby nummer en. Britannia Hotel har lagt seg på en ny linje og gir en unik opplevelse. Med 5 stjerner og som medlem av Leading Hotels of the World leverer de en fantastisk frokostopplevelse for en utvalgt gruppe kunder. Scandic Nidelven har god erfaring i konkurransen og drar fortsatt nytte av oppussingen i fjor som åpnet opp og ga mer luft og lys inn den imponerende frokostsalen. Det har et strålende utvalg og en imponerende evne til og fornye seg, og å skape gode stemning for alle mulige gjester. Begge hoteller er besatt med meget gode team som følger opp gjestene på en god måte og spiller en viktig rolle i å gi kundene den beste frokostopplevelsen.

Bronse til Thon Hotel Rosenkrantz i Twinings Best Breakfast 2019.  Her F&B-manager Terje Christensen og hotelldirektør Christian Arnet sammen med Stephen Twining.(Foto: Haugen-Gruppen)

Saken fortsetter under bildet

Dette er juryens begrunnelse for sølvet til Britannia Hotel: En helt ny type frokostopplevelse i Norge: Dette er som å spise frokost på restaurant, samtidig som hotellet har beholdt bufféen. Tør å gjøre noe annet enn det som er vanlig; lykkes veldig bra med det og har stort potensial til å nå enda lenger. Godt bemannet og flinke til å forklare gjestene hvordan frokosten fungerer i praksis. Høy standard og kvalitet både på tallerkenretter og buffé. Et nytt tilbud som fremdeles ikke er helt ferdig innarbeidet og gjennom barnesykdommene, men en usedvanlig spennende start.

Østlandets beste frokost

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo sikret bronsen. Hovedstadshotellet har kjempet i toppen helt siden hotellet gjenåpnet (etter at det het Thon Hotel Stefan), og nok en gang kan hotellet skilte med en pallplass – og det beste frokosthotellet på Østlandet.

– Mat er et av våre satsningsområder. Det er derfor gledelig at vi hevder oss godt i årets Norges beste frokost-konkurranse. I Thon Hotels strekker vi oss langt for å gjøre en god dag enda bedre for gjestene våre. Vi gjør det vi kan for at våre besøkende skal starte dagen på best mulig vis. Gratulerer til Thon Hotel Rosenkrantz Oslo med tredjeplass i år, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Takker frokostteamet

Illustrasjonsfoto: Marius Rua

– Først og fremst vil jeg takke det som nå er et av Norges beste frokostteam. En fantastisk gjeng som står opp grytidlig hver morgen for å skape vår helt unike frokostopplevelse. En stor takk går også til alle våre gjester, sier hotelldirektør Christian Arnet.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo feirer 5 årsjubileum i oktober. Helt fra åpningen har målet vært å ha en av de beste hotellfrokostene i Norge. I 2016 kom hotellet på 2. plass, og i 2018 og i 2019 ble de fylkesvinnere i Oslo, samt 3. plass i år.

– Frokosten på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo er mye mer enn bare hjemmelaget mat og personlig service. Vi leverer en unik opplevelse som spiller på alle sanser i en rolig og behagelig atmosfære. I år har vi utvidet tilbudet av frukt, grønnsaker, veganske retter og allergitilpassede produkter, og vi er meget bevisst på vår service. Vi ser også at bærekraft og matsvinn blir stadig viktigere for våre gjester, derfor vil kvalitet fremfor kvantitet alltid prege frokosten hos oss på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo, sier Arnet.

Dette er juryens begrunnelse: Thon Hotel Rosenkrantz har alltid hatt kvaliteten på maten på plass, og som nå også lykkes med service og kultur de fleste gangene. Godt utvalg av det meste, med en kombinasjon av «signaturretter» som lammepølsen og det brede honningutvalget og nyere innslag. Får veldig mye ut av lokaler der logistikken er vanskelig og plassen begrenset. De fleste varegrupper holder høyt nivå på både kvalitet og tilbud.

Nær pallen også i år

Thon Hotel Lofoten og Scandic Hell var begge på pallen i fjor, og er de to hotellene som var nærmest pallen i år. Begge leverer en meget god frokost, med høy kvalitet og god stemning i begge frokostsaler.

Juryen

Lars Erik Underthun: Norges første medaljevinner i Bocuse d'Or, driver av Spisestedet Feinschmecker og tidligere president i Bocuse d'Or Norge
Wenche Andersen: Hele Norges frokostkokk nummer én gjennom God Morgen Norge. Kjent også som kokebokforfatter og matjournalist.
Det 3. jurymedlemmet: ...Er en godt bevart hemmelighet. Vedkommende har omfattende bransjeerfaring, og tilfører juryen bredde i sitt arbeid.

Dette var frokostfinalistene i 2019

Thon Hotel Lofoten

Scandic Nidelven

Hotel Britannia

Scandic Hell

Scandic Byparken

Thon Hotel Rosenkrantz Bergen

Thon Hotel Stavanger

Scandic Maritim Hotel Haugesund

Thon Rosenkrantz Oslo

Hotel Norge by Scandic

Dette er alle fylkesvinnerne i Twinings Best Breakfast 2019

Akershus:

Thon Hotel Oslofjord

Aust-Agder :

Thon Hotel Arendal

Buskerud:

Scandic Ambassadeur Drammen

Finnmark:

Thon Kirkenes

Hedmark:

Scandic Elgstua

Hordaland:

Scandic Byparken

Møre og Romsdal:

Scandic Seilet

Nordland:

Thon Hotel Lofoten

Nord-Trøndelag:

Scandic Hell

Oppland:

Scandic Valdres

Oslo:

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

Rogaland:

Scandic Maritim Hotel Haugesund

Sogn og Fjordane:

Scandic Sunnfjord

Sør-Trøndelag:

Scandic Nidelven

Telemark:

Thon Hotel Høyers

Troms :

Thon Hotel Harstad

Vest-Agder:

Radisson Blu Caldonien

Vestfold:

Scandic Park Sandefjord

Østfold:

Refsnes Gods

Disse hotellene fikk utmerkelse for fremragende frokost i 2019

Akershus:

Scandic Oslo Airport, og Thon Hotel Oslo Airport

Hordaland:

Hotell Norge by Scandic, og Thon Hotel Rosenkrantz Bergen

Møre og Romsdal:

Oslo:

Scandic Parken Ålesund

Clarion The Hub, The Thief, Radisson Blu Scandinavian Hotel, Thon Storo, og Thon Terminus

Rogaland:

Thon Hotel Stavanger

Sør-Trøndelag:

Britannia Hotel

Troms:

Scandic Ishavshotellet

Østfold:

Støtvig Hotel

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2019

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2018.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo 3) Scandic Nidelven, Trondheim og The Thief, Oslo. Hederspris: Roger Johansen, Scandic Hell Hotel.

2017: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Thon Hotel Rosenkranz, Bergen. Hederspris: Bengt Bjørsvik, Scandic Byparken, Bergen.

2018: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Scandic Hell Hotel. Hederspris: Zoltan Berkes, Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo.

2019: Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Britannia Hotel, Trondheim 3) Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

Powered by Labrador CMS