Grand Hotel. (Foto: Colourbox.com)

Scandic overtar fem hoteller i Norge

Scandic Hotels overtar driften av fem hoteller nye hoteller i Norge, deriblant Grand Hotel i Oslo.I tillegg til Grand Hotel, vil Scandic ta over driften av Lillehammer Hotel, Meetingpoint Hafjell, Thon Hotel Fagernes og Thon Hotel Sørlandet. Hotellkjeden får 1136 nye rom i Norge.

Publisert
Fra venstre Helge Krogsbøl (Pandox), Christian Ringnes (Eiendomsspar), Svein Arild Steen Mevold (administrerende direktør i Scandic Norge) og Frank Fiskers (konsernsjef Scandic).

Grand Hotel blir i løpet av 2017 et signaturhotell i Scandics regi, og blir da til Grand Hotel by Scandic.

Administrerende direktør i Scandic Norge, sier Svein Arild Steen-Mevold. (Foto: Arkiv)

Avtale med Pandox/Eiendomsspar

Hotellkjeden har nemlig inngått en avtale med eiendomsselskapene Pandox og Eiendomsspar om å overta driften av fem hoteller i Norge, to i Sverige og ett i Danmark.

I Stockholm får Scandic to nye hoteller, Best Western Plus Hotel Prince Philip og The Hub Hotel, og i København, First Hotel Copenhagen.

Alle de sju hotellene har en sterk posisjon innenfor bedrifts- eller fritidssegmentet i sine markeder.

Tar mange steg i det norske markedet

– Scandic har utviklet seg sterkt i Norge de siste årene, og vi har lykkes svært godt med integrering av Rica. Siden har vi også fått inn flere nye hoteller og startet utviklingen av vårt første signaturhotell i Norge, administrerende direktør i Scandic Norge, sier Svein Arild Steen-Mevold.

– Nå tar vi igjen flere steg på det norske markedet og tar over driften av ytterligere fem hoteller som vil forsterke vår posisjon. Ikke minst gjelder dette Grand Hotel som går inn i vår portefølje som et fantastisk signaturhotell og et nyoppusset Lillehammer Hotel som har blitt et av de flotteste hotellene utenfor Oslo, sier Steen-Mevold.

Les også: Storeslem for Scandic

Ut av Scandic - og tilbake til Scandic

Blir til Grand Hotel by Scandic i løpet av 2017. (Foto: Arkiv)

Grand Hotel var en del av Rica Hotels da Scandic kjøpte opp Rica i 2014, men det ble raskt klart at Grand ikke passet inn i det rene Scandic-konseptet.

– Vi ble raskt enige den gang om at det ikke skulle bli noe Scandic Grand, og vi lot Grand stå på egne bein. Men det er nå to faktorer som gjør at Grand Hotel passer inn: Det er pusset opp for over 200 millioner kroner, og fremstår helt nydelig. Samtidig har Scandic siden den gang lansert signaturhoteller. Scandic by Haymarket i Stockholm var det første, og har vært en stor suksess. Grand passer helt utmerket i denne kategorien. Dette er hoteller med sin egen stil - der deres eget navn står seg, sier Steen-Mevold, som regner med at Grand Hotel by Scandic åpnes mellom 1. april og 1. juni 2017.

Lillehammer Hotel blir i Scandic-regi i løpet av året. (Foto: Arkiv)

Han forteller at også Hotel Norge i Bergen, som gjenåpnes i september 2018, vil bli et signaturhotell, og får navnet Hotel Norge by Scandic når det åpnes.

Grand Hotel by Scandic

Scandic Hotels styrker seg vesentlig i Norge, og får 1136 nye rom og fem nye hoteller, deriblant Meetingpoint Hotel på Hafjell. (Foto: Arkiv)

Grand Hotel, med røtter tilbake til sent på 1800-tallet, har de siste 18 månedene gjennomgått en omfattende renovering, og blir Scandics sjette signaturhotell i Norden. Scandics signaturhotell preges av en unik karakter, design og konsept, noe som innebærer at Grand Hotel får beholde sin egenart. Haymarket by Scandic og Grand Central by Scandic i Stockholm er to signaturhotell som ble lansert og åpnet med stor suksess i 2016.

– Grand Hotel har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Hotellet krever mye kjærlighet, og det er av stor betydning hvordan det drives. Etter å ha sett hva Scandic har fått til med blant annet Haymarket i Stockholm, er jeg helt trygg på at Grand Hotel kommer til å forbli den institusjonen det er, sier administrerende direktør i Eiendomsspar, Christian Ringnes.

1136 nye rom i Norge

– Dette er resultatet av et langt og godt samarbeid. Scandic opererer en rekke av våre eiendommer, og har vist at de har en god driftsmodell som passer oss bra, sier Helge Krogsbøl (Vice President Operations Scandinavia i Pandox) i en pressemelding.

Med avtalen styrker Scandic sin posisjon på det nordiske markedet, og får ytterligere 1708 rom, hvorav 1136 er i Norge, 357 i Stockholm og 215 i København. Pandox står i dag for driften av samtlige åtte hotell og eier sju. Det åttende hotellet, Grand Hotel, eies av Eiendomsspar.

Overtakelse i løpet av andre kvartal 2017

Overtakelsen skjer uten vederlag og partene inngår omsetningsbaserte leieavtaler for alle hotellene. De nye hotellene forventes å bidra positivt til Scandic Hotels EBITDA alt fra 2017. Samtlige hoteller er renoverte og eierne står for mesteparten av de gjenstående investeringene fram til Scandic overtar driften.

Overtakelsen av hotellene i Norge forutsetter godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter. Det er planlagt at Scandic Hotels overtar driften i etapper i løpet av andre kvartal 2017.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Pandox

* Pandox er en hotelleier i nord Europa med fokus på større hoteller i viktige fritids- og forretningsdestinasjoner.

* Pandox’ hotellportefølje teller 113 hoteller med ca. 24 000 rom i åtte land.

* Pandox sin virksomhet omfatter utleie av hoteller med lange leiekontrakter med kjente nasjonale og internasjonale leietakere og egen operatørvirksomhet i egne hoteller.

* Pandox ble grunnlagt i 1995 og selskapets B-aksjer er siden 18. juni 2015 notert på Nasdaq Stockholm.

* Les mer på Eiendomsspar.no/pandox

Powered by Labrador CMS