Gro Sjøtun og John Kristian Stubban driver Nermo Hotell.
Gro Sjøthun og John Kristian Stubban driver Nermo Hotell.

Nermo-drivere: – Spente på hva sommeren bringer

John Kristian Stubban og Gry Sjøthun tok over driftsansvaret og vertskapsrollen på Nermo Hotell i starten av 2022, og går nå inn i sin andre sommersesong, den første sommeren siden 2019 som ikke har vært påvirket av pandemien.

Nermo Hotell har eget oppvarmet basseng.
Nermo Hotell har eget oppvarmet basseng.

Selv om Nermo Hotell er blitt kåret til «Norges beste ski boutique-hotell» sju år på rad, er det ingen tvil om at det er sommeren som er deres viktigste og beste sesong.

Juli måned står for ca. 15 % av årsomsetningen på Nermo Hotell, og det er ingen tvil ingen om at hotellet nå går inn i årets viktigste periode.

Lang liste med aktiviteter

Grilling på terrassen på Nermo Hotell.
Grilling på terrassen på Nermo Hotell.

– Vi er veldig spente på hvordan sommeren blir, men det er mye som er positivt, og vi er sikre på at det blir fint vær og et yrende liv på Nermo i hele sommer, sier Sjøthun og Stubban.

– Hvorfor skal gjestene velge Nermo hotell i sommer?

– Da vi satte oss ned for å få svaret på hvorfor gjestene skulle velge akkurat Nermo i sommer, ble listen rett og slett altfor lang. Vi måtte faktisk lage en egen underside på vår hjemmeside for å få plass til alt, vi har samlet det du trenger å vite for å planlegge ditt opphold på hos oss, sier Stubban.

Nærhet til mye

Paret mener at beliggenheten på aksen mellom Oslo og Lillehammer, tilbaketrukket fra E6 i stille og rolige omgivelser, med nærhet til Hunderfossen og en mengde andre aktiviteter, er det som gjør at både par og barnefamilier kommer til å velge Nermo Hotell også i sommer.

Det fristes også med eget oppvarmet svømmebasseng for barna med et loungeområde for de voksne i direkte tilknytning til dette, man kan velge mellom gode rom, drengestuer eller selvhusholdsleiligheter i flere ulike størrelser, god service og fantastisk mat. 

Mål om omsetningsrekord

– Det er å øke oppholdslengden på en slik måte at enda flere får oppleve enda mer av Hafjell, Øyer og Nermo mens de er her. I tillegg til at vi ønsker at enda flere skal nyte vår grillbuffet som serveres hver dag i hele sommer på vår store og vestvendte terrasse, med gode lokale råvarer. På denne måten er vi sikre på at gjestetilfredsheten, gjensalget til Gudbrandsdalen og etterlatt inntrykk av Hafjell øker i positiv retning, i tillegg til at vi da forhåpentligvis klarer å sette ny omsetningsrekord. Dersom vi setter omsetningsrekord i juli er mye gjort for 2023, da vi allerede har fire bryllup og en rekke konferanser booket inn for august, sier Sjøthun og Stubban.

 Mye å by på

– Dersom du skal gi et tips for de som vurderer å legge sommeren til Hafjell, hva vil du si da, Gry?

– Da vil jeg anbefale gjestene å gå inn på vår hjemmeside og finne frem til pakken som heter «Hele Kongeriket 3 netter hos Nermo Hotell», da får du noen av de beste familie opplevelsene regionen har å by på. Her får du to dager i Hunderfossen Eventyrpark, et besøk på Barnas Gård Hunderfossen, et besøk på Jorekstad fritidsbad og en tur med Gondolen i Hafjell, i tillegg til 3 netter på Nermo. Legger du da på grillbuffet en eller to av kveldene og legger inn tid til puttinggolf på Nordens eneste 18-hulls bane med ekte gress og en kveld i vårt svømmebasseng, er vi sikre på at du nærmer deg å bli «årets mamma eller pappa» i familien, svarer Sjøthun.

Oppgradering på gang

Det er store planer for den videre utviklingen av Nermo Hotell. Det som ligger først er at alle balkongene, ja de har faktisk åtte rom med vestvendte balkonger og utsikt mot Fakkelmannen, skal males og det kommer nye møbler, dette skal ferdigstilles i god tid før skoleferien.

Til høsten skal alle vinduene på det historiske hotellet byttes og solcelleanlegg nummer to er under planlegging. Det neste store som skjer er at de 2300 år gamle stabburene som er satt opp på gården skal konverteres til 4 luksuriøse dobbeltrom med fantastisk utsikt og et design som man skal lete lenge etter for å finne maken til.

Hotellet er sertifisert gjennom Miljøfyrtårn, og ble re-sertifiser så sent som 31. mai 2023.

Nermo Hotell

Nermo Hotell er et familiedrevet hotell i Øyer, og nabo til Hafjell og Lillehammer.

Hotellet har 31 rom, to «drengestuer» og 53.

Aktive familier velger ofte Nermo som base. Stedet ligger nær fartsfylte opplevelser i Hafjell og Hunderfossen – og hotellet har egen golf- og minigolfbane.

Familien til Johannes Nermo tok over Nermo Gård i 1866. Stadig kom det jegere og fiskere på vei til gårdens seter på Hornsjø, der blant Thor Heyerdahls familie leide rom.

De reisende satte pris på gjestfriheten og maten på Nermo, og i 1923 var gården blitt et populært pensjonat. I 1932 brenner imidlertid hele gården ned, og bare stabburet står igjen. Hotellet ble raskt bygget opp igjen, og ble et av de mest moderne byggene i Norge med sentralfyr og varmt og kaldt vann på alle rom.

Under andre verdenskrig ble hotellet inntatt av tyske soldater. Etter krigen var det få som reiste, og hotellbygningen ble leid ut til døveskole i 25 år, før pensjonatdriften ble gjenopptatt i 1970. I 1988 ble Lillehammer tildelt vinter-OL i 1994. Det ble startskuddet for full hotelldrift, og siden den gang har hotellet blitt stadig mer populært, både som sted for kurs, konferanser, leder- og styresamlinger, og familier på tur til Hunderfossen og Hafjell.

Nermo Gård hadde store områder rundt hotellet, som har blant annet vært potet- og kornåker. I 2011 ble korn og poteter byttet ut med Hafjell golfbane. Banen omgir hotellet med vakre omgivelser og en fantastisk utsikt.

Nå kan i tillegg også gjestene prøve seg på Skandinavias eneste 18-hulls puttingbane – en populær aktivitet for mange, mellom konsentrerte møter og en kortreist middag.

 

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS