Silje Sandnes (driftsleder Bien, fra vestre). Aleksander (servitør), Bente Kuven Osland (avd. leder Klosterhagen hotell), og Wenche Salthella (bransjesjef NHO Reiseliv Vestlandet).
Silje Sandnes (driftsleder Bien, fra vestre). Aleksander (servitør), Bente Kuven Osland (avd. leder Klosterhagen hotell), og Wenche Salthella (bransjesjef NHO Reiseliv Vestlandet).

Det summer på bien

Ringer i Vannet delte nylig ut diplom til Bien Snackbar på Danmarksplass i Bergen.

Publisert

Bien er et kjent navn i Bergen og på Vestlandet. Gard Haugland og Petter Lidal, de to eierne, åpnet Snackbaren vegg i vegg med Bien bar fordi det var blitt så populært at de ikke hadde plass nok til alle gjestene. De utvidet med Bien Snackbar høsten 2015, og har fått gode tilbakemeldinger.

Intensjonsavtale med Ringer i Vannet

Bien Snackbar signerte intensjonsavtale med Ringer i Vannet i utgangen av februar, og ansatte 1. mai en kokk og en servitør. Begge de nyansatte kom rett fra arbeidstrening hos Klosterhagen Hotell i Bergen.
– Det er sjelden vi ser en så rask fremgang som dette, sier Ragnhild Friis-Ottessen.

Da driftsleder Silje Sandnes fra Bien skulle på kartleggingsmøte hos Bente Kuven Osland, som er KAM for avtalen, møttes de på Klosterhagen. Her fant Silje raskt to kandidater som de ønsket å prøve ut.

– De har vært i praksis hos Bien siden, og 1. mai kunne de feire ansettelsene. Så dette er helt etter Ringer i Vannet-modellen og akkurat slik vi liker det, sier Ragnhild Friis-Ottessen.

Petter Lidal, eier av Bien, fikk blomster.
Petter Lidal, eier av Bien, fikk blomster.

Mai er hektisk med nasjonaldag, konfirmasjoner, og festspillene. Bien er en av de offisielle festspill-spisestedene. Det er en jevn strøm av både gjester og telefoner.

Skryt for service

Begge de to fra Klosterhagen er på jobb når vi er innom, og Aleksander, nyansatt servitør, veksler mellom å svare telefoner, ta bestillinger og snakke med både Kuven Osland og Sandnes. Da han hadde sin første vakt fikk Bien skryt på Facebook for servicen. Og på den lille stunden vi er der er det ikke vanskelig å se at han har funnet seg godt til rette.

– Dette er jo et veldig kjent sted, og det er veldig spennende å jobbe her, sier han.

Kjøkkensjef Sondre Dirdal kommer ut og hilser på under diplomutdelingen og sier at han er imponert over den faglige kvaliteten til kokken de har ansatt.

Arbeids- og inkluderingsbedrift

– Har du flere som han, så send dem rett til meg, sier Dirdal til en synlig stolt Bente Kuven Osland, avdelingsleder på Klosterhagen Hotell. Det er en arbeids- og inkluderingsbedrift som driver Klosterhagen Hotell. Den heter Alf AS.

Kuven Osland forteller at de to ansatte har jobbet hardt for å komme i jobb. De har imponert meg, sier hun og roser NAV for godt samarbeid.

– Jeg vet ikke om vi har hatt utrolig flaks, men disse to er helt fantastiske, sier eier av Bien, Petter Lidal.

Wenche Salthella, bransjesjef For NHO Reiseliv Vest delte smilende ut en blomsterbukett til Bien som gode ambassadører.

Nhoservice.no

Powered by Labrador CMS