Årets fjerde Horeca-magasin på vei

Årets fjerde Horeca-magasin – og den siste utgaven før sommerferien av magasinet, er nå på vei til abonnentene. Juni-nummeret er spekket med spennende lesestoff for alle som er tilknyttet bransjen.

Publisert
Forsiden på Horeca nummer 4 2017. (Foto: Heidi Fjelland/layout: Tove Sissel Larsgård)
Forsiden på Horeca nummer 4 2017. (Foto: Heidi Fjelland/layout: Tove Sissel Larsgård)

I bladet finner du artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

Fra polgård til ølgård

Etter over 80 år som vinmonopol, overtok ølentusiaster lokalet etter Polgaarden i Gamlebyen i Fredrikstad, så nå har det ærverdige lokalet like godt fått navnet Ølgaarden.

Ølgaarden ble etablert i 2015, som Gulatings første franchisetaker.

Her finner du et stort utvalg øl, og i 2016 ble Ølgaarden også godkjent som eget mikrobryggeri.

Du finner også en liten temadel om øl i denne utgaven.

Les mye mer i Horeca nummer 4 2017

Bytage i Arendal

Bytage, som skal etableres i Arendal sentrum, skal kombinere ordinær hotelldrift med selveierleiligheter. Her blir det 82 hotellrom og 41 selveierleiligheter.

– Det blir et ganske unikt prosjekt. Hotellet og leilighetene vil ha den samme hovedinngangen, og meningen er at de som bor her, skal bruke hotellets tjenester på lik linje med hotellgjestene. Poenget er å skape et «levende» hotell til alle tider, poengterer daglig leder Ove Trøen hos Sudrheimgruppen, som står bak Bytage

Humørsprederen på Fornebu

Trivselsfaktoren er uvanlig høy i husøkonom-avdelingen til Ksenia Levy (33) på Scandic Fornebu.

Renholdsavdelingen – eller husøkonom-avdelingen, er ofte ikke kjent for å ha den aller høyeste trivselen på jobb, men under Ksenia Levys ledelse skiller avdelingen på Fornebu seg ut fra mange andre. – Jeg legger opp til at vi skal ha det moro på jobb, sier Levy.

– Ksenia Levys avdeling har uvanlig høy medarbeidertilfredshet. I tillegg scorer også avdelingen svært høyt på både effektivitet og kvalitet, forteller hotelldirektør på Scandic Fornebu, Toril Flåskjer (56).

Les for øvrig også mer om Flåskjer i denne utgaven. Hun kan i år feire 20-årsjubileum som hotelldirektør i Scandic.

Les mye mer om Scandic Fornebu i Horeca nummer 4 2017

Hotell Frøya

Familiebedriften Hotell Frøya feiret 40-årsjubileum i fjor. Det startet som et enkelt pensjonat i 1976, men i dag finner du et topp moderne hotell på Sistranda på øya ytterst i Trondheimsfjorden.

Hotellet er blitt en del av reiselivssuksessen på øya. I dag sysselsetter Hotell Frøya 35 årsverk, og omsetter årlig for rundt 30 millioner kroner, og ligger helt i toppen på listene til TripAdvisor og Booking.com for hoteller i Midt-Norge.

Les mer i Horeca nummer 4 2017

Skal lede Scandics nye hotell i Lillestrøm

Hun har gjort kometkarriere i Scandic.

Jannicke Holmgreen Lorentzen begynte i kjeden i 2012. Fem år senere er 31-åringen ansatt som hotelldirektør på Scandic Lillestrøm.

Les portrettet med Holmgreen Lorentzen i Horeca nummer 4 2017.

Typebedrift: Anchas Bodega i Drammen

Drammen manglet et «damested». Anchas Bodega fant formelen, og nå har mannfolka kommet etter. – Det har vært helt formidabelt, sier Ann-Chatrin Liverud. Det er hun som er «Ancha».

Bodegasjefen og partnerne startet opp i 2012. Hun kom med god kunnskap om hvordan et godt serveringssted skal drives: Lizzi’s Pizza, der hun arbeidet tidligere, har nærmere 15 strake år med millionoverskudd bak seg. I 2012 var Lizzi’s typebedrift i Horeca.

Les mer i Horeca nummer 4 2017.

Godt å være norsk i Frankrike

Porteføljen vokser år for år. Saveurs de Norvège i Frankrike presenterer og selger helnorske produkter for det franske og mellomeuropeiske dagligvare- og storkjøkkenmarkedet.

Saveurs de Norvège (SdN) – smaken av Norge, er et fransk selskap som drives av to norske kvinner, Tone Flisnes Colomb-Rey og Eidis Wejset Biehler.

Tema Champagne og rosévin-test

Vi går nå inn i «rosévin-sesongen», og i denne utgaven finner du også en stor test av rosévin.

I vindelen er det også en temadel om Champagne.

Det kan du lese mer i Horeca nummer 4 2017

Andre større artikler

Ellers i denne utgaven kan du lese større artikler om nyetablerte Eureka Engros, om nye forbrukertrender når det gjelder vin, og om produksjonsbedriften Vossakjøt.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS