Ole Henrik Eftedal og Kristin Krohn Devold. (Foto: Privat)

Horeca-podden fanger bransjen

Horeca-podden kom i gang i mai, og har allerede fått mange lyttere. Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, er blant de siste gjestene.

Krohn Devold, kanskje en av bransjens viktigste talspersoner, gjestet nylig Horeca-podden – midt på Aker Brygge.

Det resulterte i en dagsaktuell og interessant podcastepisode.

I tillegg til å uttale seg om hvordan koronatiden har vært og er for bransjen vår, ble Krohn Devold spurt ut om sitt viktigste budskap til myndighetene akkurat nå, og sitt viktigste budskap til alle hoteller, restauranter og andre reiselivsbedrifter i tiden fremover.

Nøles for mye

Hun ber myndighetene være like flinke til å åpne opp som de var til å stenge ned. Hun mener det nøles for mye og ikke åpnes opp raskt nok, sammenlignet med Danmark.

– Jeg er bekymret for arbeidsplassene der ute, for nå har vi veldig god smittekontroll og veldig gode rutiner ute blant bedriftene i reiselivsbransjen, mener hun.

Til alle bedriftene der ute som er rammet, ber hun om å forsøke å se litt lys i enden av tunnelen.

– Hvis du ser på produktet vårt, så er jeg ikke i tvil om at det norske produktet er unikt og har stor konkurranseevne i forhold til veldig mange andre land. Både internasjonale konferansekunder og feriekunder vil ønske å komme tilbake til Norge og derfor er vi nødt til å holde ut! sier hun.

Jevn pågang

Det går ikke en dag uten at Krohn Devold og gjengen i NHO Reiseliv får både telefoner, e-poster og meldinger fra bedrifter der ute om hvordan krisen rammer de, og om hvordan sesongpakken eller kontantpakken treffer deres bedrift. Hun forteller om at de forsøker å ta til seg alle innspill og sitter nesten daglig og forhandler med myndighetene med ulike statsråd og ulike embetsverk for å få disse pakkene så gode som mulig.

– Jeg har et ønske om at vår næringsminister Iselin Nybø skal være enda tøffere, lene seg enda mer frem i skoa, og si til myndighetene at nå er det viktigere å redde arbeidsplasser enn å holde ting stengt for sikkerhets skyld! sier Krohn Devold.

Hun er veldig bekymret for de unge. Det er de som ryker først, og det er dem som bli hengende utenfor når bedriftene ikke har råd til å ta tilbake sine ansatte og ikke har mulighet til å permittere de lenge nok.

– Når jeg ser på USA og hvordan det går når du har en stor undergruppe uten fast arbeid og fast inntekt, så må jeg si at reiselivet har en enormt viktig jobb i nettopp å det holde folk i gang med arbeid og med å kunne forsørge seg selv. Og den faren med denne situasjonen tror jeg ikke myndighetene har lagt nok vekt på, sier sjefen for NHO Reiseliv.

Helseminister og DNT-sjef

Ole Henrik Eftedal sammen med Bent Høie og Dag Terje Klarp Solvang (Foto: 2080)

Kristin Krohn Devold sender stafettpinnen videre til helseminister Bent Høie, og ektemannen Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforeningen (tidligere sjef for Gastronomisk Institutt Stavanger) til å gjeste Horeca-podden.

Samme kveld, bare noen timer senere sto begge to på Aker Brygge klare for å gjeste podcasten. Den er snart ute.

Disse har gjestet Horeca-podden:

Christer Rødseth (kaptein på kokkelandslaget, kjøkkensjef på Vaaghals og Code)

Tore Trangmyr (KIT-akademiet, Asko)

Øyvind Bøe Dalelv (kjøkkensjef, Michaels, Oslo)

Katinka vn der Lippe (designer)

Morten Holt (redaktør i magasinet Horeca/Horecanytt.no)

Kristin Krohn Devold (administrerende direktør i NHO Reiseliv)

Bent Høie og Dag Terje Klarp Solvang (helseminister og leder for DNT, snart ute)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS