Jeg vil sitte på do i fred

Jeg går nå selv i mitt 50. år. Det er kanskje derfor jeg ikke kommer helt overens med de moderne hotellene. For de er fancy og morsomme, men det er likevel en del jeg ikke setter så stor pris på.

Publisert

Denne ledereartikkelen er hentet fra Horeca nummer 2 2012:

Den nederlandske kjeden citizenM satte en standard for billige, effektive, trendy og annerledes hoteller. Etter hvert har andre hotellkjeder fulgt nederlendernes eksempel. I Norge er det fremfor alt Comfort-kjeden som går foran.

Jeg går nå selv i mitt 50. år. Det er kanskje derfor jeg ikke kommer helt overens med de moderne hotellene. For de er fancy og morsomme, men det er likevel en del jeg ikke setter så stor pris på.

Jeg liker for eksempel ikke å sitte på do midt i rommet – kun adskilt fra resten av rommet med en rund frostet gjennomsiktig glassdør (citizenM i Amsterdam). Eller å sitte på do med en skyvedør som absolutt ikke hindrer verken lyd eller lukt i å fly ut av døra til resten av hotellrommet (Comfort Hotel Square i Stavanger).

Jeg vil sitte på do i fred!

At citizenM også prioriterer at dette er et soverom, viser romstørrelsen, der senga (veldig god for øvrig!) okkuperer en tredjedel av arealet. Tre av sengesidene vender mot vegg. Det betyr at du kanskje må krype over partneren når du skal til sengs – eller på do... I min tid i Horeca har jeg vært innom en rekke hoteller, men citizenM, som jeg besøkte i 2010, er uten tvil det mest spesielle – interiør- og teknologimessig.

Men vi ser at Comfort-kjeden stadig sprenger nye norske grenser. Både Comfort Hotel Xpress i Oslo og Comfort Hotel Square i Stavanger har satt ny norsk hotellstandard. Sistnevnte så til de grader at det er kåret til Norges mest trendy hotell. Og at kjeden helst henvender seg til de noe yngre, viser vel kanskje den såkalte ”festutsjekken” på søndager. Du kan forresten lese mer om hotellet i dette nummeret.

Men, når alt dette er sagt, synes jeg det er helt på sin plass at det finnes mange forskjellige hotelltyper – slik at alle kan finne det hotellet de liker best.

Kanskje jeg er av den gamle sære typen som liker meg best på de tradisjonelle hotellene. Men det finnes jo nok av dem som vil ha det trendy, raske og moderne – gjerne også uten resepsjonsdisk, og da er jo disse trendhotellene absolutt å foretrekke. Morten HoltRedaktør

Bestill abonnement på Horeca her

- eller last ned bladet elektronisk her

"
Powered by Labrador CMS