Landets ubestridte frokosthotell

LEDER: For utenforstående kan det nesten det nesten virke litt kjedelig – at Scandic Nidelven (tidligere Rica Nidelven) vinner kåringen av landets best hotellfrokost år etter år. 10 ganger på rad for å være helt presis.

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Horeca 5/2015 - Skriv inn kommentarer nederst på siden.

For oss som har besøkt hotellet, og som har kost oss med den fantastiske hotellfrokosten ved Nidelvas bredd, skjønner vi at det er vanskelig for andre hoteller å ta frokostkronen fra Scandic Nidelven. Her har lista blitt lagt skyhøyt helt siden åpningen i 2004.

Under Bjarte Gjerde og Lars Erik Vesterdals ledelse ble frokosten på Nidelven stadig tatt til nye høyder – med nye elementer hvert eneste år. Nå har både Gjerde og Vesterdal forlatt hotellet – til fordel for restauranten NordØst på Solsiden, men den nye direktøren Kjetil Vassdal og hans medarbeidere har helt tydelig også satt frokosten i førersetet. Det samme har Scandic Hotels sentralt. Og Nidelven er dermed fortsatt landets ubestridte frokosthotell – også i Scandic-regi.

Frokosten er hotellenes viktigste måltid. I løpet av de 11 årene Haugen-Gruppen har arrangert denne kåringen, har den fått større og større oppmerksomhet og anerkjennelse. Mange hoteller og overnattingssteder ønsker å markere seg i konkurransen. En topp-plassering gir et fortrinn i den harde konkurransen om kundene.

I motsetning til middag og lunsj, er frokosten (for de aller fleste hotellene) det desidert viktigste måltidet, og for mange gjester en viktig del av hotelloppholdet. Undersøkelser viser at foruten en god seng, er morgenmåltidet det viktigste elementet. Det har mange norske hoteller tatt til etterretning, og Haugen-Gruppens årlige frokostkåring blir alltid møtt med spenning av bransjefolk.

Tirsdag 15. september ble årets resultater klare, og i tillegg til Scandic Nidelven, gratulerer vi også Clarion Collection Folketeateret i Oslo med sølvplassen og Britannia i Trondheim og Scandic Ishavshotel i Tromsø med delt bronseplass. Du kan lese litt mer om kåringen i dette bladet, men mye mer om årets konkurranse og frokostkåringens historie på vår nettside Horecanytt.no.

Morten HoltRedaktør

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS