Lykke til, Ørjan

Vi ønsker Ørjan Johannessen lykke til i de to neste utgavene av Bocuse d’Or. For første gang skal en nordmenn delta i sin andre periode i den kjente kokkekonkurransen.

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Horeca 6/2013 - Skriv inn kommentarer nederst på siden.

I Årets Kokk 2013 i Mathallen i september satte han gode konkurrenter på plass, og med seieren der får han æren av nok en gang å bli Norges representant.

For Ørjan deltok først i Bocuse d’Or Europe i Brussel i 2012. Der ble det gull, og forventningene var store foran hovedkonkurransen i Lyon i januar i år. Men det ble ingen pallplass for austevollingen der. Han måtte skuffet nøye seg med trøstepremien «Beste fisk», og vi tror at det var hovedårsaken til at han meldte seg på i Årets Kokk for om mulig få revansjere seg i Bocuse d’Or.

For nå har han alle forutsetninger for å sikre Norge en ny pallplass og kanskje en ny seier. I tillegg til de to nevnte deltakelsene i 2012 og 2013, var han også commis for Geir Skeie da han vant Bocuse d’Or Europe i 2008. Slik sett mangler det definitivt ikke på erfaring når han skal i aksjon igjen i Stockholm i mai neste år og i Lyon i januar 2015! Han vet hva som må til for å hevde seg. Han vet at det skal utallige treningstimer til de kommende månedene for å lykkes.

Oppvokst i havgapet i Bekkjarvik er det naturlig med fisk på menyen. Der gjør han det alltid bra. Han var da også klart best på fiskeretten i Årets Kokk med 472 poeng. Adrian Løvold, som ble nummer to i konkurransen, var nest best med 444 poeng. Men på kjøttretten var det Løvold som fikk høyest poengsum (484 poeng mot Ørjans 478). Derfor vet nok Ørjan Johannessen hva det skal arbeides litt ekstra med de kommende månedene.

Les mer om konkurransen på side 14 og 15 i denne utgaven.

Morten HoltRedaktør

Powered by Labrador CMS